měření blower door test

Rubriky:

Reklama
JR Jan Rosák @jan.rosak před 7 roky10.04.2017 12:26:00
měření blower door test

Ahoj,
chci se zeptat, jestli máte někdo zkušenosti a případně by jste se podělili, s měřením blower door test. Procházel jsem různé weby atd, moc informací kromě těch obecných jsem nenašel.
Ptám se proto, že máme dokončený rodinný dům, který není novostavba, ale je to rekonstrukce. Dělalo se prakticky vše, ale obvodové stěny, některé stropy a další drobnosti zůstali. Dům je zateplený minerální vatou, má nové krovy, střechu, okna,... Prakticky vše. Instalovali jsme i rekuperační systém.
Teď bych rád zažádal o podporu zelenou úsporám, kde je možné získat dle kategorie příspěvek, který je podmíněný úspěšným blow door testem v jedné z těchto kategorií. Vše by nám vyšlo dle výpočtů. Nicméně jsem také slyšel, že pokud není domek stavěný od základů jako pasivní a vše pečlivě utěsňováno, není šance, že by prošel tímto testem.
Takže otázka zní, zkoušeli jste někdo provést blower door test v rekonstruovaném domku? Je možnost, že by prošla kompletně opravená stavba z roku cca 1930, zděná z pálených cihel + zateplení minerální vatou, nová okna, dveře. Domek je navíc podsklepený, je v něm technické zázemí a je propojen s domkem technickou šachtou, kde vedou všechny rozvody (voda, topení, vzt,...).
Případně ví někdo, jaké jsou možnosti při měření? Je vůbec možné ještě něco potom dotěsňovat nebo upravovat na místě nebo dodatečně?
Díky za jakékoliv info, ať si můžu udělat představu. Jestli to mám rovnou hodit u NZU do skupiny A2 nebo zkusit A3? I když rozdíl v příspěvku je potom docela obrovský. Nechtějí se mi ale vyhazovat peníze oknem za měření a případné detekce, kde to jede u firem pak na hodinovou sazbu, když můžu nějaké know how posbírat zde :-)
Díky,
Jan Rosák

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

4 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.