skládání OSB

Reklama
LM Lukáš Melen @lukas.melen před 7 roky10.04.2017 23:09:00
skládání OSB

Ahoj, dělám doma nové dřevené podlahy - na podkladním betonu navařeny asfaltové pásy, na nich položené trámky podložené Ytongem viz foto. Mezi tyto trámy přijde ještě minerální vata 20cm.
Na trámky plánuji přišroubovat OSB 1x25mm perodrážka a spoje slepit. Na tuto podlahu už pak přijde finální podlaha - plovoučka, popř. lino, koberec.

Rozměry místnosti jsou 4,8x4,9metrů. Takže jsem si nakreslil jak OSB desky skládat, ale mám takovej problém, protože mi vychází spoj kratší strany desky vždy na jeden trámek, tudíž spoje by byly v jedné linii.

Překreslil jsem si to tedy znovu, ale musel bych jednu desku vždycky rozpůlit a každou půlku ještě zkrátit, což znamená větší spotřeba šrtoubů, lepidla, mnohem víc práce...

Otázka zní. Je varianta 1 opravdu špatné řešení, nebo je to celkem jedno?

Přeji hezký den, děkuji :)

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

5 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.