Parketová podlaha v paneláku

Reklama
TU Tomas Urbanec @tomas.urbanec před 7 roky19.04.2017 19:54:00
Parketová podlaha v paneláku

Dobrý den,

dělám rekonstrukci v panelovém bytě 3+1, ve třech místnostech jsou originál parkety od výstavby. Jsou 8 mm silné a jsou přilepeny na jakési slisované 15 mm asfaltovo něco zřejmě nášlapné vrstvě, pak už je beton. Za dobu užívání se samozřejmě opotřebovaly, někde uvolnily, jinde vyboulily. Chci ve 2 místnostech položit koberec a v jedné vinylovou podlahu. Zbrušovat je nechci, protože by se spíše odlepily, ale nejproblémovější je nerovný povrch. Chci dosáhnout v celém bytě přibližně stejné výšky podlah, nechci prahy kvůli malým dětem. Momentálně je beton v kuchyni a předsíni (po strhání lina) zhruba ve stejné výšce jako parkety ve zbytku bytu.

Otázka zní, položit přímo na parkety nějakou nášlapnou vrstvu (mirelon či něco podobného) pro jakžtakž srovnání a pak rovnou koberec? Nebo na to vylít nivelačku (když uvolněné parkety přilepím) pro srovnání a pak nášlapná vrstva/izolace a koberec? V obýváku, kde bych chtěl vinyl musí být podlaha hodně dobře vyrovnaná, tam asi uspěju jen s vytrháním parket a odděláním toho asfaltového čehosi, takže budu cca 25 mm pod urovní kuchyně a předsíně. Co tam dát potom? Na OSB desky a další řádné vrstvy je to málo, tak spíš jen vylít po celé ploše betonem/nivelačkou k dosažení stejné výšky jako jinde a pak všude položit vinyl, který bude mimochodem i předsíni a kuchyni? Je něco co je odlehčené ať nezatížím zbytečně strop obyč betonem?

Díky za jakékoliv postřehy, náměty, diskuzi

Tomáš

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.