Základy, jejich hloubka

Rubriky:

Reklama
LV Ladislav Večeřa @ladislav.vecera před 7 roky30.04.2017 20:14:00
Základy, jejich hloubka

Nenašel jsem odpověď na svou otázku, tak doufám, že to někde už není.

Byl jsem poptávat střechu, nakonec bude vazníková s betonovou taškou. Chlapi říkali, že nemusím ani dělat základy pod příčky, prostě pod zdi v interiéru. Že bude dostačující udělat základy pod obvodovém zdivu.

Ale projektant mi nakreslil příčky i z 30centimetrového zdiva, zajímá mě, jestli to není zbytečné, říkal, že i skrz propustnost hluku to bude lepší, ale třeba doma u rodičů máme zdi 15cm a nikdo si nestěžujeme. No a že pod takovou zeď budu muset udělat základový pás. Přemýšlím, že si zdivo zúžil a základové pásy nedělal. Co vy na to? Stavím z Heluzu, kdybych příčky volil ze o šířce 14cm, byla by zaručena hlukotěstnost? nebo se musí volit u cihly větší šířka?

Dodávám i půdorys domu na kterém tedy ještě proběhnout nějaké změny, posuny příček, ale nic zásadního, takže se ho můžeme držet.
Ubrali by jste ty příčky 30cm na třeba 20cm?

Od jaké šiřky zdiva by jste dělali základ, jako např. u 30cm jo a u 15cm ne. Od jaké šířky je základ potřeba? díky

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

25 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.