Vlhkost v trámové podlaze

Reklama
HK Honza Kopřiva @honza.kopriva330 před 7 roky05.06.2017 20:17:00
Vlhkost v trámové podlaze

Dobrý den, prosím o radu.
Bydlím v rodinném domě, který jsem koupil před cca dvěma lety. Dům je po deset let staré rekonstrukci interiérů - podlahy, stropy, okna, komplet el.sítě, voda, topení atd. Dům samotný je starý více než 50 let a stojí na základech starších prý více než 100 let.
Asi před půl rokem jsem v jedné místnosti v přízemí (nepodsklepené) zaznamenal slabé drhnutí dveří o plovoucí podlahu. Zprvu jsem řešil podložkami na pantech, po čase jsem seřízl dveře hoblíkem, nicméně problém setrval.
Kvůli časovému vytížení jsem se až nyní dostal k vystěhování pokoje a hledání příčiny. Zprvu jsem odstranil všechny podlahové lišty, abych se ujistil, zda má podlaha vůli od zdí - všude cca 1cm, tedy dostačující.
Začal jsem tedy podlahu rozebírat - samotná podlaha je v pořádku, žádné prohnutí nebo nerovnosti. Pod podlahou je vrstva vyrovnávací pěnové folie - modrý Mirelon.
Po shrnutí Mirelonu přišel šok v podobě černé plísně a zcela evidentně nacucaných dřevotřískových desek, které jsou vlhké.
Po zásahu páčidlem jsem zjistil, že podlaha je trámová, vysypaná škvárou (dle mého laického pohledu je to udusaná škvára).

Nyní se ptám, jak mám tuto situaci řešit? Osobně mě ani nenapadlo, že podlaha bude trámová, čekal jsem betonovou, protože ve dvou třetinách domu mám dlažbu. A když už je trámová, vysypaná škvárou, nepatří na to ještě nějaká izolace než se na to natlučou desky?

Nejsem sice profík, ale rukama dělat dokážu, takže bych se do opravy nejradši pustil sám, ale jaký byste mi poradili postup?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

3 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.