Akumulační prvky v dřevostavbě

Reklama
RN Radek Novak @radek.novak361 před 7 roky11.06.2017 14:34:00
Akumulační prvky v dřevostavbě

Zdravím, Předen se omlouvám za delší příspěvek a plno otázek.
Plánuji stavbu domu a rozhlížím se po všech ruzných technologiích. P Rozměry domu 14x9m bungalov + k tomu přilepená místnost 5x4 m na sekačku, kola a dílnu. Zatím laboruji s myšlenkou difuzně otevřené dřevostavby. Líbí se mi o něco nižní cena a její uroven nízkoenergeticlého domu. Konstrukce ve směru zevnitř – sádrokarton > instalační předstěna > osb deska >160 mm kvh hranol, uvnitř vata > fermacell > 120mm fasádní vata. Po pročtení ruzných diskuzí se bojím, že se dům bude v létě přehřívat z důvodu absence akumulačních prvků. Napadlo mě tedy, že bych udělal vnitřní štěny zděné. Vím, že to nebude mít stejné akumulační vlastnosti, jako celý zděný dům, ale věřím, že to pomůže. Je jen otázka, z jakého materiálu vyzdít vnitřní stěny. Podle popsaných vlastností se mi zamlouvají KM Beta Sendwix 12DF-LD (šíře 175mm) pro nosné zdi a 4DF-LD (šíře 115mm) pro zbylé příčky.
Dům by stavěl známý stavař+pomocné práce já s rodinnými příslušníky.

Mám k tomuto pár otázek:
Má cenu řešit dřevostavbu? Jde mi o cenu, ale za každou cenu nechci ušetřit a pak litovat.
Myslíte, že jedobré řešení vnitřní zdi v dřevostavbě vyzdít?
Pokud je lepší a podobně nákladné řešení, než dřevostavba, (např. 200mm zdi+200mm šedý polystyren?) rád si přečtu ostatní kontrukční tipy.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

249 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.