Zabetonování plotu ve svahu a srovnání terénu

Reklama
KM Karel Mařík @karel.marik před 6 roky08.08.2017 15:12:00
Zabetonování plotu ve svahu a srovnání terénu

Dobrý den,

Mám dům na vyvýšeném pozemku - v přední části cca 3 metry, prudký svah na jeho vrcholu plot jenž se v cca v posl. 14ti letech trochu vyvrátil, ne nijak zásadně, ale jde to vidět. Zároveň si myslím, že už se to nehýbe. Délka plotu je cca 7m.

Z boční strany plot pokračuje a sousední pozemek je v této části cca 1 metr pod úrovní toho mého - svažuje se to k plotu přibližně v šířce 1.5m. Celková délka této částu plotu je cca 27m.

Rád bych přední část plotu zabetonoval, aby už se nemohl hnout a z boční části postavil zídku abych měl krajní část pozemku v rovině -
takže "zídka" by vlastně vznikla na sousedově straně a z mé strany by byla "neviditelná", resp. zasypaná zeminou.

Jde mi o postup jak to provést. Přemýšlel jsem o výkopu cca 90 cm pod úroveň terénu a základy zhotovit z 30 cm ztraceného bednění vylitého betonem + zpevnit roxory. V místě, kde by zídka vystupovala u souseda nad úroveň terénu dát nějakou hydroizolaci z "mojí" strany ? Je to takto správně, nebo jsem něco opomněl ?

Za rady oředem děkuji.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.