Problematický detail hydroizolace soklu

Rubriky:

Reklama
VM Vendelín Marcel @vendelin.marcel před 6 roky02.09.2017 14:48:00
Problematický detail hydroizolace soklu

Dobrý den,

obracím se na Vás s prosbou o krátkou konzultaci a odbornou radu ohledně situace u novostavby.

Řešení kolem soklu novostavby: přikládám detail. Jedná se o právě dokončenou nepodsklepenou novostavbu z pórobetonu Porfix. Co se týče hydroizolace spodní stavby, je provedena pouze vodorovná hydroizolace Fatrafol pod zdivem, nemá však udělaný žádný svislý přesah na vnější straně obvodového pláště. Jde o to, že máme v místě vodorovné hydroizolace zrovna spoj dvou desek XPS polystyrenu. Na stranách budovy, kde je největší riziko vody, jsme přes spoj nalepili ještě jednu vrstvu XPS, která spoj kryje (tento detail neposílám). Na zbylých dvou stranách jsme nechali detail takto (viz příloha) a spoj jsme vyplnili butylenovým tmelem. Úroveň terénu je cca 5 cm nad úrovní hydroizolace. Nad terénem je na soklu marmolit, pod terénem nopová folie. Terén tvoří štěrkový okapový chodník, drenáže nemáme. Spodní voda by u nás neměla být problémem (jsme na kopci a kromě přívalových dešťů je ve všech úrovních terénu včetně výkopů sucho), jde o vsakující se dešťovou vodu.

Zajímalo by mě, zda hrozí riziko, že se voda dostane do konstrukce a zda byste doporučili udělat ještě teď nějaké preventivní opatření (například nějaký nástřik či nátěr spojů, mechanická izolace atd.) nebo počkat, co to udělá časem?

Pokud dojde časem k navlhnutí​ zdiva, jaké nejjednodušší a co možná nejlevnější hydroizolační opatření můžeme provést? Máte zkušenosti třeba s vysoušením osmózou (např. firma OsmoDry)?

Děkuji za Váš čas a případnou ochotu poradit

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.