Potěr/další vrstva na OSB desky

Reklama
PM Petr Machala @petr.machala562 před 6 roky07.09.2017 22:39:00
Potěr/další vrstva na OSB desky

Dobrý den,

Mám na dotaz ohledně volby nějakého potěru nebo další vrstvy na OSB desky stropu/podlahy.

Při probíhající rekonstrukci jsem se rozhodl v jedné části domu zvednout strop a podlahu v jedné místnosti o cca 30cm tím že se probourám do takové úschovny dřeva, která je umístěna nad dílnou a právě i nad zmíněnou místností. Strop mám už víceméně hotový a dá se říct, že jsem i respektoval jeho předchozí konstrukci s tím rozdílem, že mám nyní na trámech OSB desky (2x12mm do kříže, rozteč trámů cca 70cm) místo klasických latí.

Nyní ale narážím na problém jakou další vrstvu na OSB desky dát. Tato další vrstva nemá mít vlastně žádnou jinou funkci než, aby mi nějak pořádně oddělila obyvatelnou místnost (tepelnou izolaci budu dělat pod OSB) s místností technickou, která opět bude sloužit na uschování nějakého toho dřeva. Hlavně se totiž bojím nějakých škůdců jako jsou myši, které se tam na zimu někdy nastěhují a nerad aby se mi dostali do zmíněné izolace nebo až do místnosti

Osobně bych představoval asi pouze cca 5cm nějakého potěru, kterým bych podlahu vyrovnal a zalil spáry mezi OSB a zdivem, kde by se škůdci mohli dostat. Vzhledem k využití prostoru nad stropem bych byl rád kdyby se jednalo o něco levného, protože na tom moc nezáleží. Původně tam byla nějaká černá mazanina, která byla celkem křehká, ale byla dost hrubá takže přežila víc než 40 let.

Mohl by mi někdo poradit co vybrat? Předem moc děkuji.


S pozdravem,
Petr

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.