Postupné dodělání věnce u starého domu

Reklama
LH Lukáš Hrubý @lukas.hruby255 před 6 roky12.10.2017 11:42:00
Postupné dodělání věnce u starého domu

Přeji pěkný den,
máme starý dům z roku 1844 (původně statek, stěny cca. 90 cm z kamene a hlinité "patlaniny"), který byl částečně v 70. letech přestavěn respektive přistaven klasickou cihelnou přístavbou. V původní části je část stropů železobetonová (ovšem bez věnce - traverzy jsou pouze zapuštěny do stěn), část ještě dřevěná. Rád bych předělal střechu a patro na obytné (nyní dvoupatrová půda). Samozřejmě bych k tomu oslovil statika aby mi posoudil, co by dům snesl. Ale dlouho mi vrtá hlavou, zda lze nějak dodatečně zpevnit takovýto dům (i vzhledem k tomu, že některé stropy budu dělat nové) věncem svépomocí - tzn. nějak postupně po částech, aby se nemusel zalévat celý najednou (dům má plochu přes 200 m2 a vzhledem k obydlenosti není reálné shodit celý vršek a předělat ho najednou, bude nutné na etapy).
Děkuji za rady a případné postřehy.
S pozdravem
Lukáš Hrubý

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

3 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.