Vnitřní zateplení vlhké zdi

Rubriky:

Reklama
LV Lukáš Voborský @lukas.voborsky před 6 roky16.10.2017 14:05:00
Vnitřní zateplení vlhké zdi

Dobrý den, chci se zeptat jak konkrétně provést tepelnou(+hydro) izolaci paty obvodového zdiva.

Nyní je stěna o tloušťce 60cm do výšky cca metr vlhká (>10%, za limitem vlhkoměru), na povrchu studená (při mrazech venku naměřeno cca 12 stupňů) a tvoří se plísně. Bude provedena dodatečná hydroizolace podříznutím ve výšce cca 30cm nad úrovní podkladového betonu podlahy (níže se nejde fyzicky dostat) a ohnutím po vnitřní straně stěny dolů následně spojena s hydroizolací podlahy.

Vzhledem k tomu, že oněch cca 30cm pod dodatečnou hydroizolací bude i kvůli nakupené vlhkosti promrzat zvažuji nalepit zevnitř (zvnějšku nelze zateplení provést) tepelně izolační desky Ytong Multipor abych se nízké povrchové teploty a plísní navždy zbavil.

Pokud to nepovažujete za špatné řešení, pak mám konkrétní dotazy:

- předpokládám, že čím širší, tím lepší, dle výpočtu (https://stavba.tzb-info.cz/tabulky-a-vyp… by mělo postačovat i 5cm (povrch 18 stupňů, při 10cm tloušťce povrch 19 stupňů)

- do jaké výšky desky nalepit, určitě oněch 30cm ve výšce odizolované vlhké zdi, plus nějaký výškový přesah (zase nechci oblepit celou 2,7m vysokou stěnu) ?

- je možné lepit ihned a počítat s tím že multipor pomůže stěnu vysušit, nebo je nutné čekat až zeď sama vyschne pod nějakou vlhkostní hranici?

- lepit na původní omítku zbavené plísní, nebo oškrábat, či obouchat, zarovnat a lepit na nový povrch?

Díky za rady

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.