Turbokotel a spalinová cesta

Rubriky:

VK Vladimír Kostečka @vladimir.kostecka před 3 roky02.11.2020 20:21:00
Turbokotel a spalinová cesta

Mám v bytě Protherm Tiger 12 KTZ, s děleným odkouřením, jedna trubka 80 nad střechu starým komínem, kolem ní opět komínem nasávání, bohužel mě při rekonstrukci ve 2007 nepustili s přívodem přes fasádu. Délka cca 12 m.
Při letošní revizi kominík nejprve poklepem na trubky v koupelně zjistil, že to někdo zmršil a napojil Al na plast, což je nesmysl, celé je to v Al. Zároveň mě upozornil na nutnost instalovat detektor CO, což musí udělat on, aby to odpovídalo normě. Až později jsem zjistil, že žádný takový předpis neexistuje.
Po druhé nutné návštěvě kvůli prohlídce kamerou mi sdělil, že komín (vložka) je zoxidovaný a špatně sestavený, má být prý po vodě, ale bližší info už neřekl, že prý firma co to dělala bude vědět. Do revizní zprávy musí napsat, že užívání nedoporučuje, dává mi měsíc na odstranění, jinak musí nahlásit na HZS a MěÚ. Navíc postrašil dceru, která tam bydlí s přítelem a desetiměsíčním synem, že může dojít z důvodu špatné spalinové cesty k otravě CO, popř. požáru.
Snímky samozřejmě nedoložil.
Jedním dechem dodal, že mi tu novou spalinovou cestu udělá a chce zálohu v hotovosti 30 tis.
Vyinkasoval 2 tisíce za prohlídku kamerou, po dotazu vystavil blahoskloně příjmový doklad a šel.
Se mnou komunikoval po tlf, přítomna byla dcera a zástupce SVJ.

Takže po prostudování mnoha článků a diskuzí jsem dospěl k závěru, že sdružení vlastníků jednotek nevybralo asi nejvhodnějšího dodavatele služby revize komínů a spalinových cest, které předepisuje legislativa a čekám na prohlídku dalším mistrem svého řemesla, kterého jsem si sehnal sám. Tak uvidíme.

Co si o tom myslíte Vy?

Pozn. S nasáváním vzduchu už mě prý přes zeď pustí.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.