Kombinace nadkrokevní a mezikrokevní izolace v rekonstrukci

Reklama

Rubriky:

Reklama
OL Ondrej Lacina @ondrej.lacina813 před 3 roky30.12.2020 09:33:00
Kombinace nadkrokevní a mezikrokevní izolace v rekonstrukci

Dobrý den,
chystáme se na rekonstrukci valbové střechy poloviny dvojdomku (půl valby). Ve střeše jsou i velké vikýře s pultovou střechou, tvarově je střecha komplikovaná. Z původní střechy zbudou krokve (zakulacené rohy, výška 13-15cm) a bednění z prken, mezi prkny jsou mezery. Chtěl bych izolaci udělat mezikrokve a nadkrokv, abych minimálně snížil výšku místnostech pod šikminami, ale aby to nějak navazovalo na druhou půlku domu, mohu střechy zvýšit jen cca 10cm. Plánovaná skladba byla (zevnitř) SDK podhled, mezera, parozábrana, vata mezi krokve (případně stříkaná izolace), původní prkna, 10cm PIR panely, pojistná folie, latě, kontralatě (odvětraná mezera), krytina. Je mi jasné, že vrstva střechy je poměrně nízká, proto jsem se snažil volit "lepší" materiály. Nicméně zde jsem se dočetl, že PIR panel by neměl přijít pod tmavou střechu a na jih (můj případ), že v horku rychle degraduje. Také by prý neměl být PIR panel nad vatou, protože vrstvu difuzně uzavře a pára nemůže odcházet. Mohl by mi prosím někdo fundovaně poradit, jakou skladbu použít, jestli PIR nahradit dřevovláknitou deskou? Použít stříkanou izolaci místo pěny? Musí mít pěna difuzně uzavřené buňky? Cokoli, co by se vešlo a nebyl by to úplný kočkopes? Děkuji,
Ondra Lacina

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

2 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.