Obytné podkroví - detail skladby

Reklama

Rubriky:

Reklama
AJ Adam J @adam.j před více než rokem07.04.2023 14:28:11
Obytné podkroví - detail skladby

Dobrý den,

pustil jsem se svépomoci do renovace podkroví za účelem jeho obývání. Po konzultaci s projektantem bude podlaha řešena dřevěným roštem s OSB záklopem a obvodová konstrukce bude řešena „klasicky“ minerální izolací a rastrem s SDK. V půdním prostoru jsou odstraněny všechny původní příčky a navážka až na čistou hurdisku.
Potřeboval bych zodpovědět několik detailnějších otázek ke skladbě nové konstrukce.

A. Instalace parozábrany pod podlahovým roštem
- Je nutné instalovat parozábranu pod celou plochou podlahového roštu, pokud bude podkroví vytápěné?
- Popřípadě postačí instalovat parozábranu pod dřevěným roštem pouze v místech vyššího zatížení vlhkostí, to znamená v místě nad koupelnou v 1.patře?
- Pokud musí být parozábrana: Jak nejefektivněji realizovat parozábranu? Jde mi o to, že podklad je dost členitý (viz. foto) a pokládka fólie mi proto přijde problematická. Šlo by například aplikovat nátěr tekuté lepenky přímo na hurdisky, popřípadě jaká by měla být příprava podkladu pro aplikaci tekuté lepenky? Jiné řešení?

B. Instalace minerální vaty do dutiny podlahového roštu
- Dle mého názoru není třeba dutinu nijak vyplňovat. Máte jiný názor? Na akustiku kročejového hluku nemá toto řešení žádný vliv, ta bude řešena kročejovou izolací a plovoucí OSB vrstvou až v dalším kroku stavby.

C. Umístění izolace a parozábrany ve styku podlahy s obvodovou zdí.
- Je přípustná některá varianta z přiložených ideových nákresů? Varianta A se mi nelíbí z důvodu vzniku hluchého místa bez izolace. Měl bych OSB záklop odsadit od obvodových zdí cca 30cm a vybudovat zateplenou předstěnu až ke styku s hurdiskou?

D. Předstěna
- Jaký máte názor na realizaci odvětrané izolované předstěny ve vikýři a přístěnku, který vystupuje ze střechy (viz. foto)? Jako výhodu vidím sjednocení skladby celého pláště stěn a šikmin střechy.

Mnohokrát děkuji za odpovědi

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

3 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.