srubový komín obložený kamením

Rubriky:

Reklama
LS leos smutny @leos.smutny před 11 měsíci16.06.2023 15:09:59
srubový komín obložený kamením

Dobrý den. Na srub spadl celý les a odnesl to komín, který byl hodně historický. Šlo o azbestocementové trubky obezděné potočním kamením. Jde o srub v lese (tedy býval tu les před katastrofou). Komín jsme rozebraly (nešel vzpřímit, byl moc těžký) a snažíme se postavit nový venkovní, ale nechceme nerezový a z tvárnic je taky divný do přírody. Ideální by bylo nové potrubí, které bychom obezdili původním kamením. Přemýšlím nad keramickými vložkami, nebo tam dát nerezovou trubku a obezdít. Otázkou je, zda je to vůbec možné podle předpisů udělat. A další velkou otázkou je výška komína, protože (v příloze je nákres) srub je malý a pět metrů výšky od vyústění kouřovodu by vypadalo jako tovární komín u boudy pro psa. A nejvíc mě děsí prostup srubovou stěnou. Původně tam byla opět azbestocementová trubka až do komína a uvnitř kovová trubka, na kterou se napojoval trubkový kouřovod a na druhé straně vyústila kovová trubka do komína. Prosím, poraďte co s tím. Topí se dřevem v kamnech sporákového typu. Děkuji Vám

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

2 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.