Výrobce rekuperace

Rubriky:

Reklama
FS Pepek Vyskoč @znedlob před 9 měsíci19.08.2023 12:26:23
Výrobce rekuperace

Zdravím, budeme dělat bungalov s obytnou plochou cca 178m2. Rozhoduji se mezi rekuperacemi Nilan a Zehnder. Cenově vypadají podobně, parametrově vychází lépe Zehnder (předehřev v základu).

Zehnder ComfoAir Standard 300 VL, předehřívací registr vs. NILAN Comfort 300 (předehřev je až u Comfort 350 TOP Polar což je + 15000)
Pak mě zaujal Zehnder ComfoAir E 350 L, předehřívací registr, který má nativně i podporu sensorů vlhkosti a CO2 (+ cca 13800 oproti Zehnder 300 VL)

V katalogu dokonce mají hezky rozepsané díly (pro bungalov), potřebné pro kompletaci včetně ceny - https://www.zehnder.cz/cs/komfortni-vetr… .

Co jsem různě hledal, tak mě začalo trochu odrazovat, že je údajně Zehnder dražší v následných dílech a servisu, ale je to už pár let stará informace na netu. Jaké máte zkušenosti vy? Mám jejich firmu skoro za komínem, což beru jako další malé plus. :) Případně máte tip na jiného zajímavého výrobce?


Pak se chci zeptat, kudy optimálně vést rozvody. Nejčastěji se doporučuje, co jsem našel, dát rozvody mezi vatu (tl. cca 30cm) a sádrokartonové podhledy a hadice vést mezi místnostmi přes vyvrtané díry v příčkách nad podhledy. Je dobré přidat mezi vrstvy třeba 10cm volné místo, aby hadice vatu nemačkali, nebo to něco snese a neovlivní to izolační vlastnosti?

Díky za přínosné infromace. :)

Upraveno autorem před 9 měsíci
Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

4 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.