komunikace mezi systémy a "nastavení" domu

Rubriky:

Reklama
JS jiri sestak @jirka7 před 7 měsíci26.09.2023 13:33:59
komunikace mezi systémy a "nastavení" domu

Dobrý den do pléna. Mám dotaz, prosbu, zajímá mne názor, předpokládám, že nebudu první ani jediný.
Mám 8 let po kolaudaci (ne staré, ne novostavba), myslím kvalitně postaveného (ale jednoduchého - žádná chytrá řešení, automatické žaluzie, dálková řešení) a zatepleného RD 5KK s plochou cca 200m2. Ročně spotřeba aktuálně kolem 7MWh na 5 lidí, jiné medium nepřivedeno.
Před 3mi lety jsem instaloval FVE 6kWp s 9kWh baterií, letos na jaře vyměnil bojler a elektrokotel za Thermia HP Atec TČ 6kW s 180l zásobníkem.
Dotaz zní: existuje v dnešní době společnost, software, chytrá nadstavba, něco... co by se zabývalo optimalizací takovýchto obdobných oddělených systémů? Aby spolu komunikovali, aby si TČ umělo "říct", že se zapne až za chvilku, až se trochu nabije baterie a ne jen podle nějakého schematu. Aby se nehřála voda, když není baterie a není potřeba (např. dopoledne když není nikdo doma)...atpod?
Aktuálně mám jednotlivé systémy zcela odděleny a tedy předpokládám, že od podzimu do jara, kdy taková nějaká vyváženost/uváženost by byla na místě, si zařízení budou dělat přesně to, co jim "mechanické" nastavení řekne a baterie bude stále vybitá a voda stále teplá a v baráku stále 21°C.
Případně díky za rozumný názor.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.