Vybírací otvor vedený přes obvodovou zeď?

Rubriky:

Reklama
TV Tomáš Vejsada @tomas.vejsada před 7 měsíci29.09.2023 16:21:14
Vybírací otvor vedený přes obvodovou zeď?

Dobrý den,
rád bych se poradil před stavbou komína, zda je námi zvažované řešení realizovatelné, ve smyslu, zda splňuje požadavky norem a projde revizí.
V novostavbě RD plánujeme v rohu obývacího pokoje (v 1. PP) umístit obestavěnou krbovou vložku jako vedlejší zdroj vytápění dřevem. V projektu nebylo řešeno, jakým způsobem bude umístěn vybírací otvor, resp. projektantem bylo zřejmě předpokládáno, že vybírací otvor bude v obývacím pokoji. Od tohoto řešení nás pochopitelně odrazuje potenciální riziko znečištění pokoje. Proto nás napadlo, zda vybírací otvor nenasměrovat proti obvodové zdi, kterou by byl veden prostup na terasu. Mezi dvěma dvířkami (na komínu a na fasádě) by byl umístěn izolant, který by se vždy před čištěním komína vyndal. Celková vzdálenost od venkovních dvířek do středu komínu vychází na 630 mm. Dle článku zde na webu (https://vytapeni.tzb-info.cz/kominy-a-ko… se domnívám, že v zásadě to řešení je možné. Jediný potenciální problém vidím ve skladbě naší fasády na terase, jelikož ta je řešena jako dřevěný obklad - v odkazovaném článku se totiž hovoří o tom, že podlaha kolem vybíracích otvorů má být nehořlavá nebo s nehořlavou povrchovou úpravou; my bychom sice podlahu nehořlavou měli, avšak přístup k otvoru by byl přes dřevěný obklad. Vše je pro ilustraci zobrazeno v příloze.
Prosím o názor, jestli je takovéto řešení realizovatelné, případně jakékoli doporučení, jak by bylo možno postupovat.
Děkuji velice.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.