Protherm RAY KE - podlahové topení

Rubriky:

Reklama
JL Jakub Louda @jakub.louda před 7 měsíci11.10.2023 08:58:14
Protherm RAY KE - podlahové topení

Dobrý den,

rád bych poprosil o radu. Mám nově nainstalovaný elektrokotel Protherm RAY KE s výstupem do podlahového topení a právě jsem se v manuálu dočetl, že v případě použití s podlahovým topením bych měl mít ještě pojistný bezpečnostní termostat na topném systému, ten ale nemám. Můžete mi prosím někdo vysvětlit na co je tenhle termostat potřeba? Na kotli mám v servisním menu nastavenou maximální teplotu vody 45 stupňů, v jakém případě by se mohlo stát, že i přes tohle omezení kotel do podlahy pustí třeba 80 stupňů? A pokud skutečně termostat potřebuji, bude mi stačit obyčejný příložný termostat umístěný na měděné potrubí vedoucí z kotle, nebo potřebuji termostat přímo značky protherm (žádný jsem nenašel)?.

Děkuji

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

2 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.