Falešná nabídka ceny plynu Halimedes, plynule.cz na říjen 2023 v kalkulátoru TZB

Rubriky:

Reklama
EB Emil Budín @emil.budin před 7 měsíci23.10.2023 15:40:01
Falešná nabídka ceny plynu Halimedes, plynule.cz na říjen 2023 v kalkulátoru TZB

Dodavatel Halimedes, plynule.cz nabízí v kalkulátoru TZB cenu za plyn, která v se v ročním nákladu jeví jako nejvýhodnější ze všech ostatních nabídek, a tak tam pokud jde o cenu plynu za rok vévodí na prvním místě. Ale pozor na to! - Platí cena za jednotku spotřeby s DPH: 1850Kč/MWh, kterou tam sice uvádí, avšak ve výpočtu roční ceny za plyn je uvedena zřejmě smyšlená cena za MWh bez DPH pouhých 1250Kč, což je vzhledem k platné výši DPH 21% částka za tuto jednotku spotřeby o 218Kč nižší, než jaká je skutečnost. Tím samozřejmě dochází ke zkreslení výsledné roční ceny za spotřebu plynu ve prospěch tohoto dodavatele. Např. při spotřebě 50MWh plynu za rok je tak skutečná cena za roční spotřeba u tohoto dodavatele o  10 900Kč vyšší, než jakou udává, resp. než jakou udává kalkulátor TZB, který by měl být napojen na ERÚ.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

2 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.