Teplota vody v systému + otopná křivka

Rubriky:

Reklama
SV soňa vybíralová @sona.vybiralova před 6 měsíci25.11.2023 08:27:52
Teplota vody v systému + otopná křivka

Dobrý den, prosím o info, jak to máte nastavené. Odmontovala jsem konečně prostorové termostaty. Máme podlahové topení systém voda, tepelné čerpadlo Protherm 10 KW s ekv. regulací. Moc bych potřebovala poradit s nastavením topné křivky a max. teploty otopné vody. Průtoky jsou nastavené dle projektu. Nyní topnou křivku mám jen na 0,25, nevím, zda to není již moc málo a nenastavit ji trvale na 0,3-0,35. Teplotu otopné vody - max. hodnotu upravit na kolik? Nastavila jsem na 27, asi kolem 0 by to mohlo stačit. Jak to nyní, když začíná mrznout prosím máte? Hýbete i s topnou křivkou? Je jasné, že je ideální, aby byla voda v systému co nejnižší, aby TČ jelo na malý výkon a déle, než natápět na vyšší teplotu a stále vypínat a zapínat. Vy tomu zde rozumíte a experimentování asi není na místě, když je již vše vymyšlené:) Děkuji.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

11 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.