PKOM4 - Zamrzá výměník pokaždé při venkovní teplotě -5 a méně

Rubriky:

Reklama
Luboš Černý @lubos.cerny586 před 4 měsíci10.01.2024 16:46:13
PKOM4 - Zamrzá výměník pokaždé při venkovní teplotě -5 a méně

Dobrý den. Pár zkušeností z ročního provozu s PKOM4 od Evora. Po instalaci jednotky jsem řešil vlhnutí filtrů. Evora naprojektovala a obsadila venkovní žaluzii, přes kterou se s větrem dostával déšť do potrubí. Několikrát servis, filtry jsem musel platit. Pochybení v projektu si nepřipustili. Navrhli mi jinou clonu od nich za nesmyslnou cenu, tak jsem nakonec koupil stejnou od jiného dodavatele za polovic. Pak jsem řešil hlučnost. Respektive rezonanci, která se prenasela do celého domu. Technik nikdy nedokázal přivést při kontrole jednotku do stavu, kdy by se to projevilo. Poté přišel s nesmyslnou metodikou měření a vlastně je vše v pořádku. Už jsem to vzdal a nějak jsme si zvykli. Největší problém je ale zamrzani. Když je venku -5, tak zamrzne drenáž pod výměníkem a ten se naplní vodou. Účinnost jde někam a jednotka nepritapi. Vloni byl problém tam dostat servis a docela jsme mrzli. Paní z Evory mi oznámila, že na reklamaci mají 30 dní. Teď už došlo ke zlepšení a jde to za tři dny. Jednotku jsme zapinali jen na ohřev vody a pak vypnout, aby nebrala teplo z domu. Vyjádření technika? Pane, to je normální, to dělá. Pane objednejte si placený servis. Přijedeme, odmrazime, vysusime. S tím se opravdu za 400t mých proinvestovanych peněz nehodlam smířit. Dnes bych zvolil jinou variantu. Do Evory zdravím.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.