Přizdívka na vnitřní interierové straně budovy

Reklama

Rubriky:

Reklama
JP Jan Procházka @jannprochazka62 před 3 měsíci25.01.2024 22:42:45
Přizdívka na vnitřní interierové straně budovy

Zdravím, řeším tento problém. Jedná se o starší rodinný domek a relativně tenkou jednu z obvodových zdí a nemožnosti provést přizdívku nebo tepelnou izolaci ze strany z venku - je tam stavba jiného opět staršího rodiného domu " nalepeného" na můj RD bez vlastní sousedící zdi tohoto domku. Tato zeď je vyhotovena z tzv.hliněných cihel-kotovic a není izolována od působení spodní vlhkosti, ale to není primární problém, jelikož je tato zeď "suchá" a odvětrávaná - jedná se o neobývaný prostor z vnější strany. A nyní jádro věci - pokud udělám přizdívku z vnitřní strany mojí obytné části abych zvýšil celkově tepelný odpor tohoto zdiva stylem - předsazením přistavovaného zdiva řekněme cca 3 cm před původní zdivo / prostorově s tím nemám problém/. Nevznikne při této "skladbě" nějaký problém spojený například s komplikovanější difuzní vlastností původní stěny z kotovic, proto jsem ani nechtěl zateplovat z interieru vlivem přílišných rizik tepekných mostů a případných kondenzací vodních par v kotovicovém zdivu. Prostě se chci případně vyhnout případným potížím. Nebo je lepší varianta novou přizdívku "nalepit" nalepit na původní zdivo a "kapilárně" tím propojit znovu difůzně otevřený mechanismus migrace vodních par? Vnímám i tu skutečnost, že mohu např.použít i specíalně difůzně otevřené Multipot v tenší vrstvě , ten se lepí celoplošně aby byla zachováno "dýchání" zdiva. Ale já počítám s přizdívku např IPOR nebo YTONG šíře zdi 25 - 30 cm. Děkuji za zpětnou vazbu.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

5 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.