ČOV a úpravna vody

Rubriky:

Reklama
ZR Zdeněk Rajhel @zdenek.rajhel před 3 měsíci08.02.2024 20:24:07
ČOV a úpravna vody

Ahoj všem!
Řešíme jednu velmi zapeklitou věc...
Co chceme: ČOV nejlépe od výrobce eko bio sbr II, nebo podobnou která má jeden reaktor.
Co máme: úpravna vody od firmy Stillea (mangan, železo, změkčení, filtrace a následná UV sterilizace).
Vše funguje skvěle.
Kde je problém: dnes jsem volal paní která má na starosti tyto čističky odpadních vod a řekl jsem jí, že mame domácí úpravnu kde se provádí regenerace soli (jednou za 1.5qm) a na to konto řekla, že to není vhodné pro bakterie.
Co jsem zjistil: volal sem do firmy Stillea, kde pan říkal, že by neměl být problém, protože koncentrace soli (2.5kg na 150l vody) je malá a čistička by si s tím měla poradit. Na čez opět volám paní na ČOV, která to dementuje, že to je prostě špatně. Volám na jiné čističky (průtokové) AT aj. A tam zas, že je to v pohodě.
Co chci od vás :))) : je tu někdo kdo má upravnu vody + čističku nejlépe SBR a regenerace probíhá pouze soli (solanka) a je s tím v pohodě ? Jsou nějaké problémy ? Jak toate vy ? Než do něčeho nápojů 100K tak chci vědět jak to bude fungovat a co můžu udělat aby to fungovalo korektně?
Díky moc!
Zdenda

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

3 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.