Rekonstrukce podlahy v přízemí domu ze 40 let

Reklama

Rubriky:

Reklama
DS Daniel Sygeryč @daniel.sygeryc před 3 měsíci09.02.2024 10:08:23
Rekonstrukce podlahy v přízemí domu ze 40 let

Chtěl bych se zeptat jakou by jste volili skladbu nové podlahy?
Polovina domu je nepodsklepená - původní podlaha se zásypem a původní hydroizolací vybrána na podkladní beton, na něj navařena nová ipa, podřezání o cihlu nad podkladním betonem (cca 10cm), podřezání podbetonováno - vytvořena "vana", jinak podkladní beton je zhruba 17cm pod úrovní finální podlahy, v místě podřezání je cca 7cm místo.
Nad sklepem kde je beton poměrně nerovný, je jedna obytná místnost, kde je zde prostor taktéž cca 17cm a chodba s koupelnou, kde je 5-7cm místa.
Nad nejvhodnější skladbou dosti tápu. Uvažoval jsem obytné místnosti vylít pěnobetonem a následně komplet anhydrit nebo beton. Ale to asi nebude ideální z hlediska tepelných vlastností. Tak si pohrávám s myšlenkou použít kombinaci Fermacell + izolační PIR desky. Má to cenu i přes vyšší cenu? Jak případně srovnat podklad pod PIR desky?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.