Odvětrávání odpadu + vlhkost

Rubriky:

Reklama
VR Veronika Radová @veronika.radova před 2 měsíci07.03.2024 13:35:50
Odvětrávání odpadu + vlhkost

Dobrý den,

máme takový celkem zvláštní problém na novostavbě RD. Dvě koupelny, plochá střecha (spiroll), jednopodlažní, bez sklepu.
V jedné z koupelen nám po nastěhování začal vznikat zvláštní zápach, přirovnání zápachu je zatuchlina, sklep apod.
Zápach šel jakoby ze splachovací nádobky, mysleli jsme si, zda ve splachovací nádobce nevznikla nějaká vodní řasa apod. Voda byla v pořádku.
Nezbylo nic jiného než oddělat spodní šáru obkladu u geberitu. Zjistili jsme, že je mírná vlhkost v místě uložení geberitu. Vedle něj vede odvětrání odpadu. To je také vlhké. Vzniká nám tedy kondenz právě na odvětrávací trubce odpadu. Bohužel si nikdo neví rady, co teď s tím.
Provedli jsme odbornou firmou i měření vlhkostí ve zdech, bylo nám sděleno, že se táhne vlhkost trochu ze spoda. Prý to může být tím, že dům stále vysychá.
Tudíž vlhkost, která byla ve zdech se uzavřela tím, že se udělal sádroš kolem geberitu + kondenz z trubky a začalo to tam vlhnout a z toho vznikal ten smrad.
Ale nikdo neví jakým způsobem tento problém vyřešit. Nějakým způsobem odvětrávání zaizolovat?

Děkuji za odpověď.

Upraveno autorem před 2 měsíci
Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

12 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.