Slabé TČ

Rubriky:

Reklama
SK Sar Ka @sar.ka před 7 týdny12.03.2024 12:31:41
Slabé TČ

Dobrý den,

prosím o pomoc s dotazem.
Pro apartmánový dům (13 osob) v nadmořské výšce skoro 1000 m.n.m. v oblasti známé chladem po většinu roku, jsme poptávali vhodný zdroj vytápění. Nepoptávali jsme elektrokotel - bivalent. Zástupcem výrobce TČ, bylo navrženo TČ Vitocal 100 S  A16, výkon 16kW . Výkon 16 kW není zcela směrodatný. Tepelné ztráty objektu jsou 15,3 kW. Podlahové vytápění celý objekt 399 m2.

Čerpadlo bylo prve dodáno bez základních řídících součástí. Což důvěře moc nepřidalo. Dodal je později výrobce, který se nejprve chtěl vyhnout záruce. První zimu v domě pouze dvě osoby a vytápěla se necelá čtvrtina domu, začalo TČ zamrzat až zamrzlo zcela. Náklady na el. v tuto dobu za dvě osoby a vytápění dvou místností 22 000 Kč za necelé tři týdny. Po roce servis při stejném problému konstatoval, že TČ je slabé. Poloviční pro náš dům. To samé konstatoval i projektant vytápění. Jsme mírně řečeno v šoku.

Rok a půl se potupně dohadujeme s dodavatelem. Má prý dobré srdce a chce po nás dolat jen doplatit čtvrtinu nákladů, že by dodali další jednotku. My rok a půl dohadů nemůžeme pronajímat dům za účelem zisku pro který byl postaven, máme zimu i v malé části domu a platíme zálohy 10-12 000 Kč za dvě osoby.
Nabídka je sice pěkná, ale s dalšími náklady jsme nepočítali a ani s tím, že budeme platit jako za elektrokotel. Ten by se pořídil za 20 000 Kč a nikoliv za 260 000 Kč, což jsme zaplatili za toto TČ které zamrzá již kolem 2-5 stup. Celsia.

Navrhují se běžně TČ takového typu pro tyto tepelné ztráty, počet osob, velikost a n.m. výšku? Kdo je zopovědný za tuto situaci a jak by se měla ideálně řešit? Děkuji

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

62 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.