Viděl někdo matracový efekt u EPS nad 10cm?

Reklama
Reklama
MN Miroslav Novák @miroslav.novak162 před 17 roky20.09.2006 12:45:00
Viděl někdo matracový efekt u EPS nad 10cm?

Zatepluju teď zvnějšku EPS 15cm. Nemám omítnuto, cihly z roku 1937, duťáky podobné CDM 15x15x30cm. Je tam tedy hodně spár. Chtěl jsem původně kotvit, mám hmoždinky s plast. trnem 20cm. I když ty hmoždinky zapustím do EPS, tak drží jen v cihle, nikdy ve spáře. A zrovna naschvál mi místa vhodná pro kotvení vycházejí do spár. Takže často vyvrtám díru a trefím se do spáry nebo se vrták do spáry sveze po hraně cihly. Někdy až na po páté se trefím do cihly a díry po neúspěšných pokusech vypěňuju PUR pěnou. A tak dospívám k názoru, že bych nejraději nekotvil. Starší příspěvky na toto téma jsem si zběžně pročetl, nicméně jsou to většinou domněnky. Nemám strach z toho, že by mi EPS unesl vítr, ale mám strach z matracového efektu. Tuhost EPS tl.15cm je dost velká a ta síla, kterou mají desky se snahu prohnout je tedy taky značná. Tak se ptám: Viděl někdo zateplovací systém bez kotvení s podobnou tloušťkou EPS po několika letech? A jak vypadal? Dodávám, že cihly jsou v dobrém stavu, lepím systémem rámečku a dvou terčíků a s lepidlem nešetřím, zatím mi vychází asi 4kg/m2.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

34 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.