Viděl někdo matracový efekt u EPS nad 10cm?

Reklama
Viděl někdo matracový efekt u EPS nad 10cm?

Zatepluju teď zvnějšku EPS 15cm. Nemám omítnuto, cihly z roku 1937, duťáky podobné CDM 15x15x30cm. Je tam tedy hodně spár. Chtěl jsem původně kotvit, mám hmoždinky s plast. trnem 20cm. I když ty hmoždinky zapustím do EPS, tak drží jen v cihle, nikdy ve spáře. A zrovna naschvál mi místa vhodná pro kotvení vycházejí do spár. Takže často vyvrtám díru a trefím se do spáry nebo se vrták do spáry sveze po hraně cihly. Někdy až na po páté se trefím do cihly a díry po neúspěšných pokusech vypěňuju PUR pěnou. A tak dospívám k názoru, že bych nejraději nekotvil. Starší příspěvky na toto téma jsem si zběžně pročetl, nicméně jsou to většinou domněnky. Nemám strach z toho, že by mi EPS unesl vítr, ale mám strach z matracového efektu. Tuhost EPS tl.15cm je dost velká a ta síla, kterou mají desky se snahu prohnout je tedy taky značná. Tak se ptám: Viděl někdo zateplovací systém bez kotvení s podobnou tloušťkou EPS po několika letech? A jak vypadal? Dodávám, že cihly jsou v dobrém stavu, lepím systémem rámečku a dvou terčíků a s lepidlem nešetřím, zatím mi vychází asi 4kg/m2.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

34 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.