Topeni Klimatizace

Autor: Jarda Pospíšil
Datum: 31.12.2008 14:31

Dodrý den všem!Četl jsem vaše názory na vytápění, větrání apd.Je dobrý ,že jsou lidi zavistiví a vychloubačný, aspoň se člověk něco dozví!!!Tak se Vám taky pochlubym.Několik let jsem vytápěl RD přímotopy,ale česem jsem zjiistil,že to nebude asi ono!tak jsem začal číst.Dostala se mi do ruky kniha Tepelná čerpadla a bylo vše vyřešené.Koupil jsem si klimatizaci s tepelnym čerpadlem a topím!Namontoval jsem jí do garáže mého domu a přisávání jsem jí přitáhl s kuchyně a obýváku u podlahy.Klimoška maká jako dlázen a je nám teplo za pár kaček.Topím sní pul domu a chrochtám!Nazamrzá mi žadnej výparník a COP mám furt stejnej kolem 4.Příští rok koupim ješte jednu a budu vytápět tu druhou pulku domu s 3KW/hod celý dům.Tak bádejte badatelé.Jo a ta sranda mě vyšla na 18000Kč včetně montáže.Pápa lala

odpovědět na příspěvek

Příspěvky v této diskusi vyjadřují názory čtenářů. Redakce portálu TZB-info nemůže ovlivnit jejich obsah, ale vyhrazuje si právo je odstraňovat.
Zobrazit všechny příspěvky zobrazuji 1 - 30 z 197   starší >>
Datum: 04.12.2011 20:52 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 107800
reakce na ...
Dobrý den,

Jak se Vám topí tuto zimu?

Děkuji za informaci

Autor: Jindřich Seifert
Datum: 05.12.2011 12:10 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 101851
reakce na ...
Zdravím,někde jsem psal,že mám zapojené klimošky s Tč ETA 2575
s inverterem.Teď s nimi budu topit třetí zimu a výsledky jsou super!
V každé místnosti,kde jsou instalovány je i při velkých mrazech -21 st. teplota 20st.Spotřeba ve velkých mrazech mě nepřesáhla 75kw za 24 hod.Průměrná spotřeba za celou zimu tj.říjen až duben nepřesáhla 95 00Kw x 2.78Kč. Za uhlí jsem kdysi dával přes 30tis.Kč + dřevo + bordel a starosti s kotle.Nyní vyčistím jen 1x za měsíc filtr a jede se dál.Jednoduše řečeno- zapnu v říjnu a vypnu v dubnu.dal jsem si vy měnit i plnivo,které jsem tehdy takzvaně odvzdušnil,ale bylo to špatně a pan Šalý měl pravdu,že by to mohlo dělat neplechu a zničit mě čerpadlo.Tak jsem to plnivo po cca 3měsíců provozu v r.2009 v prosinci nechal vyměnit a byly znát i lepší parametry výkonu.

Autor: Petr Veselý
Datum: 05.12.2011 13:29 odpovědět upozornit redakci
reakce na ...
Dobrý den, zní to zajímavě.

kolik klimtizačních jednotek doma máte? Na jaký prostor a popřípadě i tepelnou ztrátu vašeho domu/místnosti.
Omlouvám se za výslech, ale tohle mne opravdu zajímá.

Hledím jak PUK, že Vám to topí i při -21. st., ale věřím Vám.
Vnější jendotky máte venku "namrazu" ? A nebo někde ukryté? Já je chci dát jen ven. A jejich funknce mi bude stačit do -15.

Otázka zní s jakým COP jednotka pracuje od 0st a níže. Zde se z ní nestává přímotop od -5.

Děkuji

Autor: Jindřich Seifert
Datum: 07.12.2011 12:36 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 101851
reakce na ...
Opět zdravím,mám 4 kusy ETA 2575 tj.do každé místnosti jednu.
Chlaďař mě nedávno řekl,že aby byl výkon na topení co nej nej ideálnější,měla by být klimka cca 1 až max 1,5m na podlahou.Já je mám jako normálně cca 20 cm od stropu tj.od 2 do 2,5m nad podlahou..To prý kvůli průtoku vzduchu,aby neprotékal přímo do klimky od stropu,kde je nejteplejší.To byla jen rada od něho.Jinak nemá cenu se zabývat COPem,protože se různě pohybuje venkovní teplota a ta ovlivňuje chod aparátu,jelikož pracuje inverter tj.spolupráce vnitřek+ venek dle teplot a důležitá jsou fakta a ne nějaké popisy na papíru..Místnosti mám 36m,26m,42m,24m,chodby a ostatní nepočítám,protože na výtop-teplo mám pootevřeny dveře a z místností to vytápím a stačí to.
Spotřeba nyní tj.v tomto počasí 0 až +4st. je za 24hod.na jednu klimku cca10,8Kw.Na dnes spotřebovali 42.9Kw.Nastaveno mám na 21st. v místnostech.Letos v únoru byla průměrná denní spotřeba 55,6Kw -celkem za únor to bylo 1556Kw spotřeby všech klimošek.Leden byl průměr 64Kw spotřeby na den a za měsíc 1984Kw.Březen byl průměr 31Kw denně a 964Kw za celý březen.U každé klimky mám na stálo měřič spotřeby a opravdu denně ve 20.15 hod. zapisuji stavy na měřacich a venkovní teploty ráno a večer,takže mám ty nejpřesnější informace,které mě nikdo neposkytne.Venkovní jednotky jsou normálně zavěšeny na zdi venku pod okapem.když mě instalovali solární trubky na teplou užitkovou vodu,vypočítali mě ztrátu baráku /nezatepleno/ na cca 20-24kw.Jestli to tak je nevím,ale na dotaci od státu to stačilo.
Závěrem-nebudu odpovídat na věci typu-je to blbost při takové ztrátě objektu a pod. Vím co píšu,vím co měřím a vím za co platím.Závěrem-měřím laserovým teploměrem i výstup z klimky: teplota výstupu vzduchu je dle venkovní teploty a to 40st. /venku -18/ a až 53st./venku na 0/.

Autor: Petr Veselý
Datum: 07.12.2011 20:38 odpovědět upozornit redakci
reakce na ...
Děkuji za odpověď. Prosím ozvěte se mi na Díky

Autor: petr kocina
Datum: 09.12.2011 06:48 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 105454
reakce na ...
kdyz uz to mate tak zmapovany,nesla by teplota zvednout z 21 na 23st.zajimalo by me jestli spotreba vzroste pouze o 12%.osobne si myslim,ze to bude podstatne vice nez vseobecne proklamovanych co stupen to 6% navic.

Autor: Tomáš Tomáš
Datum: 17.12.2011 21:59 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 100229
reakce na ...
Řekl bych že těch 6% se podělí např. COP 3 a vyjde nám nárůst ve spotřebě +- 2% na každý °C.

Autor: Petr Bezvoda
Datum: 05.01.2012 13:09 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 107771
reakce na ...
Dobrý den pane Seifert.
Velmi se zajímám o tento způsob vytápění.Mohl bych Vás poprosit o kontakt na Vás na email-
Předem děkuji.

Autor: Bohumi Barták
Datum: 17.03.2010 08:33 odpovědět upozornit redakci

reakce na ...
Zdravím Vás Jardo, jak jste topil letošní zimu 2010, dělal jste nějaké úpravy

Autor: Jarda Pospíšil
Datum: 17.03.2010 10:13 odpovědět upozornit redakci

reakce na ...
Zdravím! Topil jsem bez přídavného topení celou zimu a dobrý.Doma teplota nebyla nižší než 20st.Úspora o proti minulému roku je 9850,-Kč.Letos chci tu venkovní jednotku s té garáže vyhodit ven.Je fakt,že to ochlazuje okolní zdi.Teplota tam byla při dlouho trvajících mrazech -4st.Když by teplota byla do -10st.a kolísala s +teplotami,tak super.No uvidíme,budu Vás informovat.Jinak je to super topení a neměnil bych za nic jiného!Jeden den koupíte a druhý den topíte za pár kaček.A ta pořizovací cena!S pozdravem Jarda

Autor: Martin Pitonak
Datum: 16.03.2010 16:09 odpovědět upozornit redakci

reakce na ...
Fotogalerie:
Dobry den,
sam tiez pouzivam a myslim uspesne klimatizacie ETA 2575 na kurenie. Podarilo sa mi ziskat jej podrobnejsi popis, ktory odbornej verejnosti prikladam pre posudenie.
Pre mna bolo dolezite, ze funguje do minus 15 st. celzia, skusal som az do minus 18 , zatial bez poruchy.

A dnes na internete sa da kupit za cca 10 000 CZK.

Autor: Ondra Celerin
Datum: 22.01.2012 21:48 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 108035
reakce na ...
Dobrý den, píšete že se vaše tabulka charakterizuje klimu eta 2575.
Podle typů jednotek se zda, že eta vychází, nebo používá stejné jednotky jako Midea corona.
Jste si jist, že se specifikace týká Ety?

O této nebo podobné klime uvazuji, ale chci si o ní nejprve něco bližšího zjistit. Jde to však dost těžce.
Děkuji.

Autor: Petr Hupert
Datum: 11.02.2012 07:11 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 100253
reakce na ...
Můžete sdělit, zda máte v klimě zapojený vyhřívací kabely pro kompresor a vanu, když topíte do -15°C. Já topím bez něj, ale pro jistotu jen do -7°C. Druhá zima a s Etou naprosto spokojeně. V zaizolované místnosti 110m3 příkonem do 500W na 21°C při teplotách venku do -5°C. Pak bere o málo víc.

Autor: michal liberec
Datum: 28.11.2009 22:39 odpovědět upozornit redakci

reakce na ...
Dobry den,
chtel bych se zeptat, jestli je normalni, ze firma ktera instaluje novou klimatizaci eta 2575(13m potrubí) nedopni chladivo (pry to neni potreba) i kdyz v navodu to pisi?

Autor: jaroslav Šalý
Datum: 29.11.2009 05:46 odpovědět upozornit redakci

reakce na ...
normální to není, ale je možné, že pro Váš konkrétní případ může být toho chladiva na hraně. Spíše však ho může být lehký nedostatek. a to na první pohled nepoznáte.
Jaký byl důvod nedoplnění? neměli chladivo? jaký typ chladiva je uveden na štítku?
Je v kapalinovém potrubí průhledítko? Pokud není tak jako laik nemáte šanci zjistit. Jednou z (laických) možností jak poznat je zamrzání výparníku při teplotách cca nad +3°C
Která firma montovala?

Datum: 29.11.2009 09:51 odpovědět upozornit redakci

reakce na ...
Dobry den, pry to je do peti procent a to neni potreba.
Vyparnmik opravdu zamrza, ted jsem ji pustil, doma 15 venku 7 a vyparnik napul zamrzly. Cena instalace 13 tis. Firma M+M servis pracky Liberec (v potrubi pruhleditko neni, chladivo R410A)

Datum: 29.11.2009 10:44 odpovědět upozornit redakci

reakce na ...
řekl bych, že to nejsou chlaďaři, ale zaučenci.

Datum: 29.11.2009 15:51 odpovědět upozornit redakci

reakce na ...
Takže abych se k nečemu dobral. Je součástí instalace i doplnění?
Mě to přijde jako samozřejmost, ale nejsem znalý v tomto oboru.

Autor: Zdeněk Otta
Datum: 29.11.2009 10:13 odpovědět upozornit redakci

reakce na ...
Dobrý den,

odborná firma nainstlovala na venkovní jednotku-servisní ventily "budíky" a jednoduše provedla kontrolu tlaku a teploty chladiva.Pokud bylo vše ok není potřeba chladivo doplnit.Pokud by bylo chladiva v systému hodně mohlu by dojít k problémum s kompresorem.Další možností jak vš zkontrolovat je změření proudu kompresoru "klešťákem" a proudové hodnoty porovnat se údaji na štítku výrobce.

Datum: 29.11.2009 10:23 odpovědět upozornit redakci

reakce na ...
mam k ni pripojen merak spotreby elektriny a pri spusteni je spotreba cca 1610W misto 1460 udavanych vyrobcem

Autor: Roman Plachý
Datum: 29.11.2009 10:13 odpovědět upozornit redakci

reakce na ...
Dobrý den. Nemám zkušenosti s Etou, ale klimatizací jsme instalovali doslova stovky. Na Vaši otázku je vcelku jednoduchá odpověď. Podívejte se do Instalačního manuálu - né uživatelského tam potřebné informace většinou nenajdete. Určitě tam naleznete informaci o maximální délce potrubí a také o tom na jakou vzdálenost je klimatizace předplněna. Záleží na výrobci někdy je to 5m a někdy 15m poté tam bude informace o množství chladiva potřebného na každý metr potrubí nad předplněnou délku. Pokud je naplněna na 10m a vy máte 13m potrubí pak JE NUTNO doplnit pořebné množství chladiva. Chladiva by mělo být v okruhu pokud možno přesné množství. Víc než je potřeba ani míň než je potřeba není žádoucí. U většiny těchto splitů však bývá většinou předplnění na 15m. Při 7mi stupních opravdu výparník nemá co zamrzat. Není nic jednodužšího než doplnit chladivo. I s namontováním budíků otázka 3minut. Hlavně trvejte na tom aby použily váhu a né jen podle tlaků. Jednak už na to nejsou teploty a pokud je Vaše zařízení inverter tak to stejně nejde udělat přesně.

Datum: 29.11.2009 10:20 odpovědět upozornit redakci

reakce na ...
v manualu je napsano: ze je to naplneny na 5 metru, pak se musi vzdy doplnit na 5m 30g chladiva.

Autor: Peter Chovan
Datum: 29.11.2009 14:10 odpovědět upozornit redakci

reakce na ...
Nad 5m -ov na kazdy meter 30g chladiva, to vo vasom pripade je +240gr doplnit. V stroji mate kolem 1000gr.

Autor: Roman Plachý
Datum: 30.11.2009 10:29 odpovědět upozornit redakci

reakce na ...
Počkejte až teď jsem si všimnul že píšete na 5m 30g? Není tam 30g na metr?

Datum: 30.11.2009 10:49 odpovědět upozornit redakci

reakce na ...
Ved som tolko pisal. +240gr

Autor: Michal Liberec
Datum: 30.11.2009 12:30 odpovědět upozornit redakci

reakce na ...
tak přímo z návodu:

délka spojovací trubky / metoda odvzdušnění / množtví chladiva, které je třeba doplnit - (a pod tím)

max. 20 m / podtlakové čerpadlo / strana s kapalnou náplní průměr trub. 6,35 (délka trubky-5) x 30g

Datum: 30.11.2009 14:50 odpovědět upozornit redakci

reakce na ...
Tu je to napisane ze 240gr treba doplnit.
průměr trub. 6,35 (délka trubky-5) x 30g to znamena, ze 13m-5mx30gr=8mx30gr=240gr.

Datum: 30.11.2009 15:03 odpovědět upozornit redakci

reakce na ...
otázkou ale zůstává, když jsou takoví odborníci, zda-li dodrželi i technologii odsávání.
jinak by se vám mohlo stát, minimálně že Vám to bude víc "žrát", a za druhé, že odejde kompresor a za třetí, že to zahodíte celé

Autor: Michal Liberec
Datum: 01.12.2009 11:35 odpovědět upozornit redakci

reakce na ...
Kdyz se instalovalo nebyl jsem doma, prisel jsem na spusteni.
Pritelkyne si nevsimla. Merak mel sebou, dvakrat jsem se ptal jestli je to vyvakuovany a pry jo. Dnes ma prijet doplnit to. Vzhledem k tomu, ze pracuju v servisu, tak jsem to bral tak, ze kdyz to nekdo opravuje, tak zapojeni a rozchozeni je pro nej opravdu jen malickost.

Datum: 01.12.2009 12:47 odpovědět upozornit redakci

reakce na ...
Chtějte vidět doklad o kvalifikaci chlaďaře a osvědčení k certifikaci společností a pracovníků provádějících servis zařízení obsahující některé fluorované skleníkové plyny
a dejte mi vědět co oni na to

zobrazuji 1 - 30 z 197   starší >>
odpovědět na původní příspěvek

Přihlášení/odhlášení odběru příspěvků e-mailem:
váš e-mail:
Toto je nemoderovaná diskuse čtenářů portálu TZB-info. Redakce nenese zodpovědnost za obsah příspěvků a vyhrazuje si právo příspěvky odstraňovat.