Jaký strop pro bungalov

Reklama
JS Jan Smíšek @jan.smisek957 před 15 roky08.05.2009 23:57:00
Jaký strop pro bungalov

Původně jsem měl jasno v tom, že pro bungalov je nejvýhodnější pouze vazníkový krov a pod něj podvěšený sádrokarton. Avšak po rozhovoru s p. Ing. Konečným z Kalksandsteinu si už jistý nejsem. Ptal jsem se ho, zda má Kalksandstein vyřešený typově detail napojení 175mm stěny na vazníkový krov se stropem ze SDK z hlediska zateplení. Říkal mi, že toto řešení považuje za málo šťastné, že tam zbývá příliš málo místa pro izolaci - kolem 10cm, čímž vzniká tepelný most, že konstrukce bungalovu o půdorysu 7*16 (ze 175mm) by mohla být málo tuhá na boční síly (nikoliv na zátěž kolmou)a pevný strop by to řešil. Vyrozuměl jsem z toho, že zateplení napojení stěn a stropu je lepší u pevného stropu. Cenově mě upozorňoval na vysokou cenu parotěsných pásek, mnoho práce, rozdíl mezi podvěšeným a pevným stropem odhadoval na cca 30tisíc. Zdálo se mi, že ví o čem mluví, to vše říkal s rezervou, neboť vše bylo jen po telefonu..
Takže co si o tom myslíte, jaký strop je vhodný pro bungalov 16x7 z 175ky vpc bez nosných příček? Je problém s tepelným mostem u storpu z SDK? Jakou cestou byste šli vy? Děkuju.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

42 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.