Jaký strop pro bungalovPůvodně jsem měl jasno v tom, že pro bungalov je nejvýhodnější pouze vazníkový krov a pod něj podvěšený sádrokarton. Avšak po rozhovoru s p. Ing. Konečným z Kalksandsteinu si už jistý nejsem. Ptal jsem se ho, zda má Kalksandstein vyřešený typově detail napojení 175mm stěny na vazníkový krov se stropem ze SDK z hlediska zateplení. Říkal mi, že toto řešení považuje za málo šťastné, že tam zbývá příliš málo místa pro izolaci - kolem 10cm, čímž vzniká tepelný most, že konstrukce bungalovu o půdorysu 7*16 (ze 175mm) by mohla být málo tuhá na boční síly (nikoliv na zátěž kolmou)a pevný strop by to řešil. Vyrozuměl jsem z toho, že zateplení napojení stěn a stropu je lepší u pevného stropu. Cenově mě upozorňoval na vysokou cenu parotěsných pásek, mnoho práce, rozdíl mezi podvěšeným a pevným stropem odhadoval na cca 30tisíc. Zdálo se mi, že ví o čem mluví, to vše říkal s rezervou, neboť vše bylo jen po telefonu..
Takže co si o tom myslíte, jaký strop je vhodný pro bungalov 16x7 z 175ky vpc bez nosných příček? Je problém s tepelným mostem u storpu z SDK? Jakou cestou byste šli vy? Děkuju.