STAVBA PASIVNIHO DOMU od A - Z II. |
Autor: kocina petr Datum: 02.05.2007 23:31 | Fotogalerie:
s vlastni stavbou jsem zacal 2.4.2007, druhy snimek je z 13.4.2007 a posledni z 2.5.2007 zatim vse stalo i s materialem na stavbe cca 300 000kc.to jen aby ostatni meli predstavu co to stoji :-) material je YTONG 20cm,vnitrni nosne zdivo je 30cm betonova salovaci tvarnice vyplnena betonem a postavena na YTONG 30cm. zakladove pasy jsou podsypany cca 30-40cm kamennou drti fce 16-32 a vybetonovany ca 60-70cm.sirka pasu byla na lzici 45cm.na pasech jsou 40cm salovaci betonove tvarnice a deska je vylita i s tvarnicemi v jednom dni.sila desky 20-30cm betonu s kari sitemi 5mm a oka 10X10cm.pod deskou je jeste granulat cca 5-10cm na odizolovani desky.pod granulatem samozrejme fce 16-32cm v sile 10cm. RESENI VYTAPENI ZR,TC stavebnice od ing.Antonina Žeravíka ( http://www.eltex-km.cz ),rekuperace,solarni kolektory a AN o objemu 750litru. okna k - O,5 az 0,6,izolace podlahy 15-20EPS,steny 30cm EPS a 0,5m vaty na strope.samozrejme izolace zakladu 10-15cm EPS do minimalni hloubky 0,5m zapomel jsem dodat,ze dodavatelem stavebniho materialu je STAMA - Teplice.vynikajici a profesionalni pristup.doprava i slozeni zdarma v presne dohodnutou hodinu a den.vyborne ceny.
|
|
| Příspěvky v této diskusi vyjadřují názory čtenářů. Redakce portálu TZB-info nemůže ovlivnit jejich obsah, ale vyhrazuje si právo je odstraňovat. |
|
| Příspěvky |
Autor: Petr Babiš - TZB-info Datum: 09.01.2012 14:42 upozornit redakci | uživatel: 100004 reakce na ... | z důvodu překročení únosného množství příspěvků bylo téma uzavřeno
|
|
Autor: MiO Simko Datum: 04.01.2012 23:40 upozornit redakci | uživatel: 107866 reakce na ... | Fotogalerie:
| Strasne dlha diskusia nie? :) Tie fotky su z tej stavby pasivneho domu od A po Z? Alebo to bol len priklad stavby od Z po A? :-D Neviem ci aj v cechach maju porekadlo: Kde iny zacinaju, tak petr kocina! :D Podla mna, mas najdlhsiu diskusiu aku kedy niekto dokazal vytvorit.. si dobry ;) A tie kolajnice nad oknami? Mrkni moj zaklad, a ledva som sa dostal pod 15kW...
|
|
 | Autor: Vladimír Smrčka Datum: 04.01.2012 23:54 upozornit redakci | uživatel: 100027 reakce na ... | Tak to je o něčem jiném. Určitě jste začali mimořádně promyšleným projektem, protože tyto základy mají hlavu a patu
|
|
| |
 | Autor: petr kocina Datum: 05.01.2012 06:19 upozornit redakci | uživatel: 105454 reakce na ... | neco mi na ty 4 fotce nehraje (sedy EPS). muzete laskave sdelit proc jste ty fotky neuverejnil vcetne MPT pred rokem 2007? kde jste byl v letech 2004-5 kdy se tu vasnive diskutovalo ohledne sily izolace.ty co jsem uvadel v zadani,tak pro kazdeho druheho jsem byl blbcem.dnes uz me nekteri prekonavaji :-) sice vam to Smrcka pochvalil,ale uz se vas nezeptal proc mate horsi MPT nez ma on s podstatne slabsimi izolacemi.ze by jste to mel na rozdil od neho nevyvazeny :-)?? pokud si dobre vzpominam jeho MPT je 12kWh/m2.a
|
|
 | Autor: Pavel Kříž Datum: 05.01.2012 06:22 upozornit redakci | uživatel: 100055 reakce na ... | Dobrý den, jestli ta vyšší MPT nebude tím, že dům je pod Tatrami...
|
|
| |
 | Autor: MiO Simko Datum: 05.01.2012 09:12 upozornit redakci | uživatel: 107866 reakce na ... | Dom je po tatrami. Poprad - Tatry. Cize ak svoj dom raz chytim a polozim v komarne, alebo bratislave tak nebudem mat daleko od nuloveho domu. Ak ho polozim v afrike, alebo swedsku tak jeho energeticka trieda sa bude menit to je dufam uplne jasne :) z A++ to moze byt A.. Je ale otazne ci teplo v afrike mi to neprelomi a aj tam to nemusi byt pasivny, pretoze aj teplo navyse sa berie ako negativum ktory treba klimatizovat a tym padom sa spotreba zvysuje a nemusi sa zmestit pod 15-20kW... To ci je dom pasivnym je zavisle hlavne aj od miesta kde bude a to miesto zasadne ovplyvnuje sposob alebo hrubku izolacii atd atd.. A ja som si nemohol - skor nechcel moc podcenovat situaciu, pretoze teoreticky som v tych chladnejsich - zlozitejsich miestach slovenska a uz ked mam hypoteku, tak ju co najrozumnejsie investujem aj ked na ukor vlastnej pracovitosti.. Ak to bude pasiv, tak nikomu nebrani na slovensku tomu neverit, ze u nas sa to neda stavat. Ja mam rad komplikacie, aspon sa vyzivam vo vymyslani metod. U nas zo 40cm sedym eps urobim pasiv ako tak, inde staci 30cm.. Niekde staci strata 2kW, inde musi byt 1kW.. U nas sa kuri ovela skor a prestava sa kurit ovela neskor.. Ale vstavame rovnako ako aj v cechach, na ukrajine atd :D
|
|
 | Autor: petr kocina Datum: 05.01.2012 12:44 upozornit redakci | uživatel: 105454 reakce na ... | souhlasim. pokud ten dum bude stat na vrcholcich ALP je mozne ze bude nulovy. pokud by svitilo slunce alespon 2-3 hodiny denne,tak bych nepotreboval topit cely rok. to ze nedodrzujete zazite stavebni postupy,predpisy,normy a jine a jine,za to vas tu zdejsi spolek mit rad nebude.dodnes totiz nepochopili proc se to stavi tak a ne jinak :-)) na stranky jsem koukal,jen mi tam chybi ta tesnici paska okolo oken z vnitrni strany. nemate nahodou teplotni cidlo zavedene do podlahy?ty zaklady musely byt pekne drahy,mozna ne kdyz je domek maly.
|
|
| |
 | Autor: MiO Simko Datum: 05.01.2012 13:20 upozornit redakci | uživatel: 107866 reakce na ... | Ty nemas tu vysost s niecim suhlasit alebo nesuhlasit ;) ty sa mozes od ludi co ti tu reaguju len a len nieco naucit, to je zatial tvoje maximum co ti dovoluje sa za nieco pasovat.. To ze nalejes beton 30cm medzi 2 zhnite dosky a ze ja som beton 30cm nalial medzi 20cm XPS neni ziadna veda ;) a ziadne znehodnotenie, oslabenie atd. Ber to skor ako zveladenie :) zdokonalenie :) postupov prac :) Nemusis sa hned urazat :) alebo urazat tuna odborne zdadnejsiu inteligenciu.. Nemyslim tym seba ano, co tam po mne :D .. Ale zvysok, ktory tu zabavas ani nie tvojimi fotkami :) a naschval opacnymi myslienkovymi pochodmi ;) , ktore v klude a po dobrom sexe by boli rozumnejsie a neprekvapilo by ma, ze tvoje rozmyslanie je za splnenim tychto podmienok o 180 stupnov otocene ;) A teraz pravda, kedy sisi naposledy pichol? topanky do blata :D
|
|
 | Autor: petr kocina Datum: 06.01.2012 12:32 upozornit redakci | uživatel: 105454 reakce na ... | doufam,ze se ozvete az budete bydlet.nerikej hop dokud nepreskocis. se svym slovnikem se zacinate pasovat k priznivcum spolku.skoda. radeji jim povezte,ze si stejne jako ja myslite,ze velka okna v pasivech je velka hovadina,kterou stavebnik pro pasiv muze udelat.
|
|
 | Autor: svaton tesko.cz Datum: 06.01.2012 12:38 upozornit redakci | uživatel: 100030 reakce na ... | kocino ve spolku je vitan kazdy co neni takovej trouba jako ty.
|
|
 | Autor: Vladimír Smrčka Datum: 06.01.2012 12:43 upozornit redakci | uživatel: 100027 reakce na ... | Na Vás se už jiný slovník použít nedá, ale vždycky je to napsáno slušně, na rozdíl od Vašich sprostě-urážlivých výrazů a výpadů.
|
|
 | Autor: petr kocina Datum: 06.01.2012 14:38 upozornit redakci | uživatel: 105454 reakce na ... | Fotogalerie:
| na rozdíl od Vašich sprostě-urážlivých výrazů a výpadů. - nechapu o jakych vyrazech tu mluvite - zrejme neznate slovnik kolegu ze spolku.mozna proto,ze jsou jejich prispevky nebyvalou merou mazany. Smrcko pochlubte se s vasim fakturou :-) predpokladam,ze takovy hrdina nejste.
|
|
 | Autor: MiO Simko Datum: 06.01.2012 14:40 upozornit redakci | uživatel: 107866 reakce na ... | Nechcem byt na vas zly, ale ktokolvek z vas co ma na dome komin a krb, tak tieto faktury su uplne nepodstatne ;)
|
|
 | Autor: petr kocina Datum: 06.01.2012 14:46 upozornit redakci | uživatel: 105454 reakce na ... | kdyz to tvrdite tak o mem dome vubec ale vubec nic nevite. jsem zaprisahlym odpurcem kominu - do baraku spolecne s krbem rozhodne nepatri a uz ne do PASIVU. treba vam to vysvetli pan Smrčka - takovy frajer ale nebude.vcetne vsech co jsou ze spolku :-) jejich obligatni je zatopit si v krbu,nasadit backory a precist si knizku pri romantice.jak se reguluje teplota v obyvaku pri TZ mistnosti 300W uz se nedovite vubec nic !! znate snad nejaka kamna s vykonem 100 - 1000W?ja takove neznam.v pripade otevreneho ohniste je to svicka.5 svicek a zapnuta TV mi na vytopeni v obyvau v mrazech staci :-) tedy abych byl presny na udrzeni teploty 22st pri venkovni teplote -10st !!!!
|
|
 | Autor: MiO Simko Datum: 06.01.2012 14:50 upozornit redakci | uživatel: 107866 reakce na ... | Neviem nic, pytal som viac fotiek :) to bola len taka poznamka aby sme odfiltrovaly sum :D
|
|
| |
 | Autor: Patrick Kocich Datum: 07.01.2012 00:05 upozornit redakci | uživatel: 103794 reakce na ... | Pane Kocino,znáte mé izolace a mě 5 svíček a TV na udržení teploty 22C v domě při -10C nestačí.A nevím jak bych obývák hermeticky uzavřel,abych tu teplotu udržel jen tam.Teplotu-nějakou- musím udržovat v celém domě.I když v ložnici mám radší méně ,tak 19C.A v tom je krb super,protože Vám zonuje teplota v domě.V obýváku mám rád více stupňů-to udělá krb,v ložnici pustím podlahovku a ostatní místnosti ať jsou chladnější,stejně se to přes noc tak nějak vyrovná.Alespoň v EPD.Nebo to dotopím teplovzduchem. Jinak krb který vydá 1000w do prostoru najdete dnes snadno.Já mám s výkonem 8-15kw a nějakách 86% jde do vody .Takže když topím průměrně,tak kolem té 1kw sáláním jde do místnosti a jsem úplně v pohoA to mi ohřívá hlavně teplou vodu..A kdybych topil jak magor,tak k čemu je cirkulace,větrání,RJ apod.?Z ekologického hlediska bude toto řešení společně s ostatními základními pravidly EPD to nejlepší. Nehledě na ten pocit. A to mám krb kupovaný před dvěma roky.Dnes již jsou i s nižším výkonem.
|
|
 | Autor: Vladimír Smrčka Datum: 07.01.2012 08:02 upozornit redakci | uživatel: 100027 reakce na ... | Dobrý den pane Kocichu, v jiném příspěvku píše, že vytápěl obývák přímotopem 1200W a další místnost 750W. Podlahová plocha cca 133m2. A to bude asi více jako 5 svíček a TV.
|
|
 | Autor: Laďa Jaskva Datum: 07.01.2012 08:38 upozornit redakci | uživatel: 100179 reakce na ... | Dobrý den. Ty svíčky v kombinaci s TV jsou zase nějaký kocinijoudovský extrém. Zejména v porovnání s instalovaným TČ a celým jeho systémem vytápění. Otázka zní, jestli je normální u domu se spotřebou tepla, které vyprodukuje 5 svíček a jedna TV instalovat TČ. Nebo jestli se dá TČ s výkonem 6 kW nahradit 5 svíčkami a jednou TV. extrémista kocinojouda zase publikuje kontraproduktivní údaje. Něco z toho nemůže platit. A nebo platí všechno a kocini má domy dva. Jeden utajený pasivní a druhý, který za pasivní vydává a zde si dělá srandu ze všech a dobře se baví. S pozdravem Laďa
|
|
 | Autor: petr kocina Datum: 07.01.2012 16:52 upozornit redakci | uživatel: 105454 reakce na ... | Ty svíčky v kombinaci s TV jsou zase nějaký kocinijoudovský extrém. Zejména v porovnání s instalovaným TČ a celým jeho systémem vytápění. - nic nevite a nic si nepamatujete a to je vas velky problem !!! svicky byly kdyz jsem nemel TC a topil primotopy :-))vy uz jste opravdu evidentne nad hrobem :-( obyvak ma TZ 440W - zkuse spocitat kolik tepla musite dodat na udrzeni teploty 20st (vypoctove) pri sledovani dvou osob TV,samotna TV (120W - udavano vyrobcem),lampicka (7W) a 5 svicek :-))))))))))) neverim,ze by jste to dokazal spocitat :-))))))))) ale pan Smrcka by vam mohl pomoct - zcela jiste ma s kamny v obyvaku zkusenosti a s vypocty rovnez :-)
|
|
 | Autor: petr kocina Datum: 07.01.2012 16:53 upozornit redakci | uživatel: 105454 reakce na ... | Jeden utajený pasivní a druhý, který za pasivní vydává a zde si dělá srandu ze všech a dobře se baví. - bavim se dobre nad vasemi spikleneckymi a konspirativnimi teoriemi. je to lepsi nez nejaka komedie ci veselohra v TV :-))
|
|
 | Autor: jaroslav Šalý Datum: 07.01.2012 17:04 upozornit redakci | uživatel: 100056 reakce na ... | ty se bavíš, pro tebe veselohra, pro nás číst tvý pitomosti truchlohra
|
|
 | Autor: Patrick Kocich Datum: 07.01.2012 11:25 upozornit redakci | uživatel: 103794 reakce na ... | Dobrý den pane Smrčko.Chtěl jsem se Vás zeptat.Jak jsme se bavili o těch solárech,mám sklon 45C k jihu a v létě je ten výkon až moc velký.Když bych to natáhnul na o 10C do svislejší polohy,o kolik tak cca v % se zvýší výkon v zimě a v přechodném období(nebo se může někdy snížit?) Díky za odpověď Jinak s těma svíčkama je to nesmysl.To tak při +15C.Možná
|
|
 | Autor: Vladimír Smrčka Datum: 07.01.2012 12:26 upozornit redakci | uživatel: 100027 reakce na ... | Zkusím to dát do grafu tak chvíli vydržte. Dostanu se k tomu večer. S pozdravem Vladimír Smrčka PS s těmi svíčkami se to používá jako příměr, někdo to holt vezme jako svoji zkušenost a bude tu blbost šířit dál
|
|
 | Autor: jaroslav Šalý Datum: 07.01.2012 12:52 upozornit redakci | uživatel: 100056 reakce na ... | pokud chcete využívat zejména v zimě (v létě stejně přebytek) tak úhel cca 65
|
|
 | Autor: Vladimír Smrčka Datum: 07.01.2012 17:03 upozornit redakci | uživatel: 100027 reakce na ... | Fotogalerie:
 | Dobrý den pane Šalý, dobrý den pane Kocichu, k těm solárkům. S panem Šalým se nedá než souhlasit, dokonce bych řekl, že by se dal dát sklon 70 - 75° a ještě by se to prakticky zlepšilo. Vybral jsem jeden typ deskového panelu (vůbec nezáleží od koho je a jak funguje - je to deskáč). Dokonce by se dalo říci, že nezáleží na konkrétních ziscích v kWh. Důležité je, jaký mají výkon v jednotlivých měsících. Když si nahradíte hned první číslo v tabulce pro graf jedničkou (k=1) a všechny ostatní k tomu podle hodnoty přiřadili, možná budete mít dokonce tabulku s lepší vypovídací hodnotou, než v konkrétních číslech. Proto jsem to převedl na %, což je to stejné, jenom o 100x větší. V příloze je tabulka a graf, jaké jsou zisky v % a kWh v jednotlivých měsících. Musíte si to přepočítat na Vaši plochu solárek. Toto je na 1m2 směnné plochy (u deskáčů je směnná a výpočtová skoro stejná)
|
|
 | Autor: petr kocina Datum: 07.01.2012 17:19 upozornit redakci | uživatel: 105454 reakce na ... | tak na tohle se podivam - to vypada konecne zajimave.diky Smrcko. proto mam orientaci JJZ a sklon cca 60st. holt blbej kocina si nic nespocital ze clenove spolku :-))
|
|
|