výlez na půdu v pasivu - jak provést detaily

Reklama

Rubriky:

Reklama
MK matej kastner @matej.kastner před 13 roky05.11.2010 13:42:00
výlez na půdu v pasivu - jak provést detaily

Dobrý den,
řeším nyní výlez na půdu, zejména jeho vzduchotěsnost.

Kastlík pro výlez je vzduchotěsně vyřešen, co však řeším je vzduchotěsný uzávěr. Napadlo mne řešení viz příloha, ale je tu několik problémů
- na těsnění vložené ve vstupu bude často dopadat prach při lezení na půdu a zpět, což může výrazně snížit těsnost
- jaké těsnění použít a zejména kde ho sehnat? chtěl jsem použít zařezané do drážky, ale nevím kde ho koupit. na vstupních dveřích mám úžasné, ale to bych musel kontaktovat výrobce dveří..
- jakým způsobem "odkládat" poklop? pokud jednoduše odsunutím, opět se může poškodit těsnění, zašpinit spodní část desky. jakýkoli otvírací systém naráží na to, že nad poklopem je 50 cm EPS, které pokud se přeruší, vytvořím tepelný most, navíc EPS překrývá velikost zakrývací desky o cca 30-40 cm, takže otvírání by muselo být na ramenu o délce těch 30-40 cm. pokud bude rameno dřevěné (menší tep. most), může časem pracovat a deska nedoléhat dobře, železné opět tepelný most..

Máte tenhle detail někdo spolehlivě a dobře vyřešen bez nákupu drahých půdních dveří pro pasivy? Ty rozhodně kupovat nehodlám..

MK

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

8 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.