Ošetření kondenzace na přívodním potrubí rekuperační jednotky

Rubriky:

Reklama
PT Přemek Trávníček @premek.travnicek před 11 roky27.08.2012 22:07:00
Ošetření kondenzace na přívodním potrubí rekuperační jednotky

Dobrý den,
prosím o radu - hledal jsem usilovně ve fórech ale nenašel. Uvažuji o dodatečné instalaci RJ pro účely větrání ložnice, pokoje a koupelny během noci. Vše včetně rozvodů atd je mi z fóra jasné, bude to tak jednoduché, že nemá smysl to řešit.
Můj dotaz ale zní jinak.
Jak ideálně zabránit (pokud hrozí a to myslím ano) kondenzaci vodní páry na přívodním potrubí čistého, a případně odchozím potrubí odpadního vzduchu.
Situace se má tak, že obě tyto potrubí budou po výstupu/vstupu z RJ po asi cca 0,5m procházet parozábranou (vzduchotěsně napojeny), následně foukanou izolací asi 0,45m a střechou rsp. fasádou ven. Za parozábranou se ničeho nebojím, ale co udělá ochlazené potrubí např. při -5°C uvnitř? I kdybych jej až po parozábranu zaizoloval vzduchotěsně do "rukávu", neubráním se na konci u RJ nějakému kompromisu a bojím se, že zde by mohla vně jednotky kondenzace způsobovat neplechu.
RJ bude typu EHR140 Akor (pro detail, jak by bylo možné napojení udělat).
Děkuji za radu a pomoc

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

6 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.