VPC vs Porotherm

Rubriky:

Reklama
ZG Zbyněk Gossard @zbynek.gossard před 10 roky08.06.2014 12:52:00
VPC vs Porotherm

Dobrý den,

mám manželku na mateřské a do budoucna jsme chtěli koupit a rekonstruovat starší dům z důvodu toho, že v místě, kde bydlím, už asi 20 let nejsou žádné stavební pozemky, aspoň ne tam, kde bych chtěl bydlet a toto řešení se nám zdálo kvůli lokalitě jediné možné...Nicméně se stal náhle zázrak a stavební parcelu s přípojkami na vysněném místě máme a do konce mateřské máme ještě 3 roky na to, abych udělal projekt a začal stavět(po mateřské, nejsem finanční sebevrah)...Jelikož jsem novostavbu nikdy neřešil, jsem v tomto pitomý a laik...Abych mohl řešit projekt, zdá se mi důležité vědět, z jakého materiálu stavba bude....A po pár dnech studování jsem zavrhl porobeton z důvodu, že hrubou stavbu nebudu dělat svépomocí stejně jako následné práce a proto snadnost dělání drážek atd. mne nezajímá...Rozhodli jsme se postavit dům na patro a nízkoenergetický..Hrubá stavba bude spíš na klíč a poté si najdu živnostníky na dodělání, něco snad zvládnu i svépomocí...Napadlo mne si na hrubou stavbu najmout zedníka a pomocné práce mu dělat sám s rodinou...Ušetřím tím nějak výrazně?.Jako materiál se mi nejvíc líbí vpc na 24 cm na obvodové zdi...Vím, že stačí asi i míň, ale mám rád hrady....K tomu nějaké zateplení.......Druhá varianta je porotherm profi 50 cm vyplněný minerální vatou....Podle mě už v této fázi je dobré vědět, z čeho budem stavět, abych mohl projekt vůbec zadat..Možná se pletu...Můžu vědět Vaše názory na zvolené materiály? Co tepelné mosty při stavbě svépomocí? Není na tohle vpc lepší? Mně se zamlouvá vpc, manželce(tchánovi) porotherm....díky....Zbyňa

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

36 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.