Návratnost vyšší ceny VPC oproti Heluz

Reklama
Reklama
RL Radim Loub @radim.loub před 14 roky05.04.2010 22:12:00
Návratnost vyšší ceny VPC oproti Heluz

Dobrý den, přečetl jsem zde již spoustu příspěvků o vlastnostech VPC a X therm cihel, ale nevím, zda se mi vyšší cena VPC někdy vrátí.
Z cenových nabídek od KM Beta a Heluz mi vychází rozdíl za cihly 80 - 100 tisíc Kč v neprospěch VPC. Jedná se o zdivo tloušťky 24 cm: 8DF-LD vs. Heluz P15 24 broušená na celoplošné lepidlo. Uvažovaný dům je podkrovní NED s tepelnou ztrátou 4kW (20 cm EPS v podlaze a na fasádě, 35 cm vaty ve střeše , rekuperace, trojskla, PENB=kat. A).
Vzhledem ke koncepci domu by byly vhodnější VPC cihly, ovšem cenový rozdíl až 100 tis. nemohu přehlédnout. Hledám argumenty, které by obhájily vyšší cenu VPC. Nevím, zda vyšší akumulace, izotropní vlastnosti, tenkovrstvá omítka a lepší těsnost VPC cihel mi ušetří na vytápění 100 tis., které bych zaplatíl navíc.
Např. jsem nikde nenašel vyčíslení vlivu akumulace zdiva na úsporu ve vytápění.
Předem díky za odpověď.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

18 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.