Léto v pasivním domě

Reklama

Rubriky:

Reklama
David Špulka @david.spulka172 před 9 roky20.12.2014 11:35:00
Léto v pasivním domě

Dobrý den.

Budu stavět RD a zvažuji možnost stavby pasivního domu. Bude se jednat o malý bungalov o zastavěné ploše kolem 80m2. Většina oken na jih (možná trochu jihozápad) a francouzské dveře do zahrady na západ. Většinu informací jsem si už zjistil, ale zatím mi neni tak úplně jasné jak se v pasivním domě bydlí v létě. Dočetl jsem se, že jsou nutné rolety na okna, nesmí se otvírat okna aby se do domu nedostal horký vzduch z venku atd. Jaksi si nedovedu představit, že bych měl polovinu léta zatemněná okna roletami, nemohl otvírat okna, nebo nemohl mít delší dobu otevřené francouzské dveře na zahradu. Navíc bych se roletám nejraději vyhnul - nechce se mi 2x denně pak obíhat barák abych zatemnil nebo odtemnil okna a jelikož chci mít RD co nejjednoduší tak nechci ani automaticky ovládané rolety. Jak to tedy je ve skutečnosti s přehříváním v létě? Jinak plánuji stavět z cihel Heluz + EPS nebo VPC + EPS a asi i důležité je, že téměř denně něco peču v troubě, vařím apod. což by asi v létě taky mohl být problém.

Děkuji

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

5 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.