Jednopokojová rekuperace - zkušenosti

Reklama
LL Luba Luba @luba.luba před 9 roky06.06.2015 22:06:00
Jednopokojová rekuperace - zkušenosti

Dobrý den,
řeším jedno dilema, tak snad my pomůžete. Zvažuju pořízení jednopokojové rekuperace, v bodech:
- hlavním cílem zlepšení výměny vzduchu v ložnici, ekonomická stránka je druhotná
- vedlejším cílem je chlazení v létě v noci - chlazení přes den je vyřešeno splitovou klimatizací - v noci však nelze použít z důvodu vydávaného hluku invertoru - a otevření oken přes noc je z důvodu venkovního hluku také problém
- centrální řešení s rozvodem ze stavebních důvodů není možné (půdní mezonet)

Uvažuji o pořízení "rekuperace" typu Vento A50 (http://www.blauberg-ventilatory.cz/rekup… která by mohla splňovat hlavní požadavky. Hlavní otázkou pro mně je hlučnost - musí jít u toho spát a nesmí to být slyšet. Dle kat. listů je na nejnižší stupeň hlučnost přibližně 20db, což by nemělo být slyšitelné. Případně nějaké alternativní řešení? Jaké lze čekat problémy? A jak je to s přenosem vnějšího hluku, když se ve zdi udělá díra a vyplní se něčím podobným? Zajímají mně hlavně praktické zkušenosti.

Díky Luba

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

10 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.