Dobrý den,
řeším jedno dilema, tak snad my pomůžete. Zvažuju pořízení jednopokojové rekuperace, v bodech:
- hlavním cílem zlepšení výměny vzduchu v ložnici, ekonomická stránka je druhotná
- vedlejším cílem je chlazení v létě v noci - chlazení přes den je vyřešeno splitovou klimatizací - v noci však nelze použít z důvodu vydávaného hluku invertoru - a otevření oken přes noc je z důvodu venkovního hluku také problém
- centrální řešení s rozvodem ze stavebních důvodů není možné (půdní mezonet)
Uvažuji o pořízení "rekuperace" typu Vento A50 (http://www.blauberg-ventilatory.cz/rekup… která by mohla splňovat hlavní požadavky. Hlavní otázkou pro mně je hlučnost - musí jít u toho spát a nesmí to být slyšet. Dle kat. listů je na nejnižší stupeň hlučnost přibližně 20db, což by nemělo být slyšitelné. Případně nějaké alternativní řešení? Jaké lze čekat problémy? A jak je to s přenosem vnějšího hluku, když se ve zdi udělá díra a vyplní se něčím podobným? Zajímají mně hlavně praktické zkušenosti.
Díky Luba
Mám doma jednotky od německého výrobce hluk - ano, pokud chci dosáhnout v ložnici koncentrace CO2 kolem 700-800 ppm…
před více než rokem
Dobrý den, vím že tahle konverzace byla již před nejakou dobou 😀, ale momentálně řeším stejnou věc a tak by mě…
před více než rokem
Jednalo se o klasické nástěnné jednotky německého výrobce s deskovým výměníkem. Do pokoje stačila i jedna. Měla půlené…
před 9 roky
9 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení