Hydroizolace sprchové vaničky

Rubriky:

Reklama
JJ Jan Jonáš @jan.jonas před 2 roky13.05.2022 10:32:37
Hydroizolace sprchové vaničky

Dobrý den,
chtěl bych se prosím zeptat, jaké máte zkušenosti s napojením hydroizolace v koupelně. Jedná se o detail napojení hydroizolace ze stěny na sprchovou vaničku z litého mramoru (na nožičkách, od země cca 10 cm). Konkrétně mám zakoupený systém Mapei (Mapeband Easy a Mapegum WPS).
Moje myšlenka je vytvořit hydroizolační vrstvu po celé podlaze (a stěně) a pod vaničkou jí mít jako "pojistnou". Následně pomazat okraj vaničky a stěnu hydroizolací a propojit hydroizolačním páskem (v příloze velice ilustrativní náčrt). Na stěnu přijde lepidlo a obklad, dořezy k hornímu okraji vaničky.
Tím by se teoreticky většina vody, ze stěn mohla vrátit do vaničky a odtéct / vypařit a pokud by se i tak něco dostalo náhodou pod vaničku, byla by vytvořená pojistná vrstva.

Možná je moje úvaha naprosto mimo, proto prosím o názor.
Předem děkuji moc za odpověď.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.