Spojení podlahového a radiátorového okruhu v jeden jediný

Rubriky:

Reklama
ZH Zbyněk Halousek @zby61 před více než rokem16.04.2023 08:06:51
Spojení podlahového a radiátorového okruhu v jeden jediný

Dobrý den,
ptal jsem se na to už v jiné rubrice, ale tam byla tahle otázka jen zmíněna, a nedostal jsem odpověď, proto píšu ještě sem.
Nicméně, těm, kteří to čtou podruhé se omlouvám.

Chystám renovaci plynové kotelny a v rámci toho chci spojit podlahový (směšovaný) okruh v jeden jediný. Důvodem je to, že ten radiátorový není nijak velký a podstatný (3 žebříky v koupelnách a prádelně, 1-2 radiátory v ložnicích, kde je i podlahovka, další malé radiátory třeba v šatnách jsou trvale vypnuté), a kdykoliv topím podlahovkou, topím i radiátory. Problému s tím, že radiátory by měly dostávat vodu o 5-15 stupňů vyšší (podle aktuálních tepelných ztrát se to delta zvyšuje) je mi jasný a netrápí mne.

Co mne překvapilo: obě firmy, které jsem oslovil, se chystají prostě jen rozdvojit výstup teplé topné vody z kotle, a prostě napojit kotel přímo na dvě trubky rozvodu otopné vody. Není to blbost?

Napadlo mne požadovat jen ruční uzávěry obou okruhů, abych třeba mohl v létě zatopit jen pod radiátory, aby se při vysoké vlhkosti - venku prší ale v domě je 20, proč topit do podlahy - dalo rychle usušit prádlo.

Dala by se (měla by se?) udělat nějaká regulace?

Díky.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

43 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.