Spojení podlahového a radiátorového okruhu v jeden jedinýDobrý den,
ptal jsem se na to už v jiné rubrice, ale tam byla tahle otázka jen zmíněna, a nedostal jsem odpověď, proto píšu ještě sem.
Nicméně, těm, kteří to čtou podruhé se omlouvám.
Chystám renovaci plynové kotelny a v rámci toho chci spojit podlahový (směšovaný) okruh v jeden jediný. Důvodem je to, že ten radiátorový není nijak velký a podstatný (3 žebříky v koupelnách a prádelně, 1-2 radiátory v ložnicích, kde je i podlahovka, další malé radiátory třeba v šatnách jsou trvale vypnuté), a kdykoliv topím podlahovkou, topím i radiátory. Problému s tím, že radiátory by měly dostávat vodu o 5-15 stupňů vyšší (podle aktuálních tepelných ztrát se to delta zvyšuje) je mi jasný a netrápí mne.
Co mne překvapilo: obě firmy, které jsem oslovil, se chystají prostě jen rozdvojit výstup teplé topné vody z kotle, a prostě napojit kotel přímo na dvě trubky rozvodu otopné vody. Není to blbost?
Napadlo mne požadovat jen ruční uzávěry obou okruhů, abych třeba mohl v létě zatopit jen pod radiátory, aby se při vysoké vlhkosti - venku prší ale v domě je 20, proč topit do podlahy - dalo rychle usušit prádlo.
Dala by se (měla by se?) udělat nějaká regulace?
Díky.