Porovnání nosnosti chybně dodaných trámů

Reklama

Rubriky:

Reklama
MH Michal H. @michal.h před 9 měsíci05.09.2023 10:26:37
Porovnání nosnosti chybně dodaných trámů

Dobrý den,
již docela pozdě jsem zjistil, že mi firma dodala špatné trámy. Rrekonstruuji pultovou střechu na dílně. Krokve byly původně co dům dal, něco 10x12, něco kulatina 13, jedna 10x14,... Objednal jsem tedy trámy 10x14
S objednávkou bylo více problémů, což mi odvedlo pozornost a nevšiml jsem si většího problému. Až nyní, když už jsou trámy opracované, zaříznuté na stejnou délku, vyřezaná sedla, předvrtané pro vruty a rozmístěné na střeše, tak při poslední kontrole jsem zjistil, že jsem úplně přehlédl, že dodali místo trámů 10x14 rozměr 8x16 Teď přemýšlím, co s tím... Jestli to těch 8x16 také unese i takto nebo by bylo potřeba minimálně snížit vzdálenosti mezi trámy a nebo se budou muset vyměnit...

Střecha má sklon 16 stupňů, Krokve jsou 4m, podepřeny na začátku a v 3.5m, pak je 0.5m přesah. Krokve jsou po 90 cm.
Sněhová oblast III 1.5 kN/m2
Hmotnost krytiny 52 kg/m2

Dokázal by někdo spočítat, jestli ty trámy jdou použít nebo alespoň jaký je rozdíl v zatížitelnosti 3.5 m trámu 10x14 vs 8x16?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

2 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.