Nastavení regulace elektrického vytápění

Rubriky:

Reklama
OP otas pe @otas.pe před 6 měsíci26.11.2023 06:46:06
Nastavení regulace elektrického vytápění

Dobrý den. Potřeboval bych poradit s vhodným nastavením regulace elektrického vytápění v novostavbě rekreačního objektu, který celoročně obýváme. V přízemí jsou v podlaze zalité odporové topné kabely v anhydritu tloušťky cca 4cm. Na tom je laminátová podlaha o tl. 12mm. V podkroví jsou instalovány sálavé topné panely. Každá místnost je regulována termostatem Fenix TFT wifi. Zajímalo by mne, jakou použít regulaci pro uvedené typy vytápění (ON/OFF nebo PID PWM) a zda v případě podlahovky používat útlum či nikoliv. Ještě poznamenám, že elektrické vytápění je od začátku zamýšlené jako sekundární zdroj tepla pro případ velkých mrazů nebo delší nepřítomnosti. Jako primární zdroj používáme krbová kamna. Předem moc děkuji za rady.

Upraveno autorem před 5 měsíci
Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

10 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.