Připojení bojleru na otopnou soustavu

Rubriky:

Reklama
Miroslav Šimků @miroslav.simku před 4 měsíci02.01.2024 14:35:18
Připojení bojleru na otopnou soustavu

Dobrý den,
mám v baráku bojler který se nahřívá pouze elektrickou energií. Nyní bych tento bojler chtěl vyměnit za kombinovaný bojler a připojit ho na otopnou soustavu. Bojler mám daleko od kotle. Ale vedle bojleru mi vedou trubky od kotle (stoupačka do patra rodinného domu) - vede zde jak přívod od kotle tak i zpátečka do kotle. Lze přímo na tento systém zapojit kombinovaný bojler? Chápu, že asi napřímo to nepůjde. Na stoupačce mám již kulové kohouty na které by šel bojler připojit. Musí se dávat před bojler nějaké čerpadlo? Nebo postačí již oběhové čerpadlo, které honí vodu do radiátorů? Musí se na připojení dát nějaký ventil, který bude ovládaný termostatem, který bude otevírat ventil a nahřívat bojler? Děkuji za každou odpověď a za případné odkazy na nějaký ventil, který by mohl fungovat na tuto soustavu.
Snažil jsem se udělat lehký nákres jak to mám v domě (černá cesta je stávající, oranžová cesta by byla nová cesta pro ohřev bojleru.)
Děkuji

Upraveno autorem před 4 měsíci
Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

29 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.