Výběr TČ do novostavby

Rubriky:

Reklama
PP Pavel Pokorný @pavel.pokorny933 před 6 týdny22.03.2024 01:24:17
Výběr TČ do novostavby

Dobrý den,
chtěl bych poprosit o radu při výběru TČ pro vytápění a ohřev vody do řadového domu, dvě patra, celkem cca 150m2, podlahové topení, vypočítaná TZ 4.4kW v -12, krb, rekuperace, 5-ti členná rodina.

Zvažoval jsem původně el. topné kabely, ale už se přikláním k TČ kvůli ohřevu TV a větší flexibilitě do budoucna.

Aktuálně mám na stole tři nabídky, seřazeno vzestupně podle ceny:
- Toshiba Estia Split - mohlo by snad stačit HWT-401HW-E
- Daikin Altherma 3 R vel. 04 (ERGA04EV + EHBH04E6V)
- Vaillant aroTHERM split VWL 55/5 + MEH VWL 127/5 IS - dle dokumentace by mělo být v kombinaci spíš např. s VWL 57/5 IS?

Snažil jsem se porovnat parametry a příjdou mi dost podobné. Ale v některých věcech se liší dost - např. venkonví jednotka Vaillantu je ve srovnání s Daikinem o 22 cm širší a 24kg těžší. Takže nějaké rozdíly tam asi budou.

Kdybych měl vybírat jako naprostý lajk, tak vyberu Vaillant, protože vypadá nejlépe:). Je možné tyto čerpadla nějak objektivně hodnotit? Dá se předpokládat, že některé z nich vydrží déle a bude mít např lepší spotřebu kvůli lepší regulaci?

Má smysl hledat dál? Čerpadel je na trhu velká spousta, ale potřeboval bych to co nejdříve rozseknout. Díky za jakékoliv postřehy.

Upraveno autorem před 6 týdny
Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

23 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.