Zatížení střechy, volba vhodného řešení

Reklama

Rubriky:

Reklama
TS Tomáš Snížek @tomas.snizek před 12 dny22.04.2024 20:00:35
Zatížení střechy, volba vhodného řešení

Krásný den všem stavebníkům.
Předěláváme starou kůlnu. Volba padla na systém dřevostavby z profilu 50x150mm, rastr 620mm, opláštění OSB 18mm. S ohledem na danou celkovou výšku stavby (musíme se vlézt pod stávající střechu domu) a zároveň přání, aby se v patře dalo pohodlně chodit hledám vhodné řešení stropu v mezipatře a zároveň střechy. V poslední chvíli jsme se totiž místo plechu rozhodli pro zelenou střechu s téměř nulovým sklonem.
Stavba má půdorys 4x10m. Potřebujeme překlenout 4000 mm, na koncích budou podepřeny 150mm, tzn. 3700mm.
1. Lze do mezipatra efektivně použít smrkové trámy 100x150, které již máme? Se záklopem OSB 15-18mm. Na podlaze by pak pokračovalo další patro. Počítá se tam s uskladněním všeho možného.
2. Jaký zvolit nosník pro střechu. Jaké zvolit rozestupy mezi těmito nosníky? Plánovali jsme dřevěné I nosníky. Zatížení zamýšlené zelené střechy je 54kg/m2 a jsme klimatická oblast 2/3.
Děkuji všem za rady a pomoc.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.