výměna radiatoru v koupelně / rekonstrukce/ jiný obklad / citelné snížení tepelné pohody

LB Ludmila Bulvova @ludmila.bulvova před 19 dny30.04.2024 00:34:48
výměna radiatoru v koupelně / rekonstrukce/ jiný obklad / citelné snížení tepelné pohody

Dobrý den všem . Před měsícem jsem dokončila rekonstrukci koupelny . Proběhla celá výměna všeho , místo vany sprchová zástěna, zdi, které byly původně natřené latexovou barvou jsou obloźeny dlažbou , taktéž původní betonová podlaha je nyní z dlažby . Protože se jedná o velmi malou koupelnu vyménila jsem i radiator . Původní byl plochý deskový výška 600 délka 1000 a vyměnila jsem jej za otopný žebřík KD 600/1320 ... u původního jsem našla výhřevnost 918 w u nového 1003 w . Od okamžiku zprovoznění koupelny mám subjektivní pocit źe je v koupelně chladno .Dříve to naopak byla nejteplejší místnost v domě . Koupelna je malá 1,5 metru x 2,7 metru , výška 2,7 metru
Co by jste mi poradili . Výhřevnost radiátoru se vlastně nezměnila ( naopak je nepatrně vysší) je možné že vše ovlivnil obklad , který do sebe absorbuje podstatně větší množství tepla ?
Koupelna je umístěna nad sklepem, takže se pod ní netopí , ani strop není zateplený je zde větraná půda a z koupelny jsou dveře ještě do onoho sklepa.
Bude stačit zateplit případně dveře z části sklepa, nebo raději dát polystyren ze spodu ve sklepě , nebo zateplit strop ?
Jsem z toho docela smutná a nevím co s tím toto mně vůbec nenapadlo, že může nastat . Moc děkuji za jakoukoliv radu . Ludmila Bulvová

Upraveno autorem před 18 dny
Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

13 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.