Dobrý den, má někdo zkušenost s montáží od firmy Malina, popř. názor na jejich komponenty? Panel 540W , střídač a baterky od Gen, děkuji za každý názor
Maji ve smlouve pokutu za opozdeni???
Kdybyste se neregistroval jen kvůli tomu, abyste mohl napsat svůj příspěvek, a trochu si to tu pročetl, tak byste…
Je to odnož firmy Schlieger, která je nejhorším podvodníkem v oblasti TČ a FVE. Něco jako energošmejdi. Kdo můžete,…
... co to chce. Je třeba mít v dosahu wifi. Bohužel se mi to nedaří nakonfigurovat na jiný mobil. Jak je přesná…
před 3 dny
Dobrý večer, instaluje se přes Menu (ty 3 čárky vlevo nahoře) a tam wifi configuration. Tam naskenujete QR kód, co je…
před 3 dny
Dobrý den pane Hledík . Čtu ,že máte apku deye cloud - Mohl by jste mi prosím poradit jak ji instalovat a spustit a je…
před 6 dny
242 odpovědí
Zobrazit všechny reakceAktuální info - 18.4.2023:
https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/malin…
SV Stanislav Vinklárek @stanislav.vinklarekVýstřel do prázdna... nemají montéry, jak chtějí něco dokončit, nikdo u nich nechce pracovat, jsou podané žaloby, zanedlouho přijdou exekuce ...atd.
Dobrý den, potvrzuji, že vyrábím a znám jednoho dalšího kamaráda, který vyrábí. Dlouho jsem váhal, zda se podělit o můj příběh a nakonec jsem se rozhodl, že tak učiním. 07/2022 jsem uzavřel smlouvu s firmou Energetický holding Malina, a.s. (EHM) s tím, že k realizaci mělo dojít do 150 dnů od data zaplacení zálohy. Manažer EHM byl velmi příjemný, nápomocný a působil celkem profesionálním dojmem. Zálohu jsem uhradil a komunikace s firmou mi přišla celkem fajn. Firma na přelomu 11 a 12/22 FVE nainstalovala komplet (panely, střídač, baterie a kabeláž). Problém ale nastal následně, a to v několika věcech, za něž firma zčásti může a zčásti nikoliv:
1) Problém s tzv. dálkovým odpojením FVE ( relativně nová povinnost každého výrobce mít toto nainstalované) - firma EHM jednak neměla dostatek zkušeností a také pravděpodobně komponenty
2) Problém back-up (záloha v případě výpadku vnější sítě) - vlastnost, kterou sice chce spousta lidí, ale dle mého názoru vůbec netuší, co to vlastně znamená. Po svých zkušenostech bych tuto vlastnost vůbec nedoporučoval (maximálně jednu zásuvku back-up) zejména ve starší zástavbě, anebo po důkladné poradě s vlastním elektrikářem (problémem jsou např. světla, kde je fáze připojena správně, ale nula je proklemovaná se zemí) - na tomto problému v mém případě firma trávila 2 dny času a stejně se nepovedlo (ani nemohlo) back-up realizovat pro celý dům - navíc je to nesmysl, protože výkon měniče je 10kW a dům může mít příkon větší než 10kW = pak je back-up nefunkční. Toto firmě nezazlívám.
3) Problém v hlavním vnějším rozvaděči - povinnost připravenosti se velmi různí a tudíž i v tomto případě museli lidé z firmy EHM přijet dvakrát.
Nakonec v 03/23 došlo k úspěšné revizi. Následně (na dvakrát, ale přeci) k paralelnímu připojení k distribuční soustavě a výměně elektroměru.
Řekl bych, že systém nyní funguje velmi dobře. Měnič je sice někdy hlučnější, ale to je dáno chlazením v případě většího příkonu/výkonu.
Kolem sebe slýchám různou kritiku, která je pravděpodobně dána celkovým dřívějším řízením zakázek firmy EHM. Bohužel EHM není sama, která takto řídila zakázky, což se myslím ukáže časem...
Já sám jsem chtěl několikrát ukončit spolupráci, ale nakonec jsem tak neudělal z důvodu pozitivních zakázek, které firma EHM dokázala zrealizovat. Upřímně si sám přeji, aby to firma přežila, jednak kvůli rozdělaným zakázkám a také kvůli servisu a zárukám stávajících zakázek. Po zkušenosti např. s firmou Schlieger (dopadlo to nakonec také dobře) jsem se naučil trpělivosti a pevným nervům. Držím všem palce a moc si přeji, abychom nešli polským scénářem.
TT Tomas Tomas @tomas.tomas545Ad 1) Odpojení FVE od sítě je velmi jednoduché. Pokud je zaveden kabel pro přenos HDO mezi elektroměrem a rozvaděčem FVE tak je to 1 standardní jistič 6A a jeden stykač NC. Nic zázračného co by nešlo sehnat. Extra zkušenosti na to také nejsou třeba.
Ad 2) Ano, ve starých domech může být problém s rozvody. Ale pokud má dům klasické rozvody (kolik let se dělají? 20? 30? Více?) tak proč nemít světla a pár zásuvek na backupu? Když už mi to ta FVE přímo nabízí?
Ad 3) Nevím, na jakém území se nacházíte ale zase to není nic složitého. Jistič + relé. Pochybuji, že se podmínky změnily ze dne na den. Prostě měl elektrikář staré informace.
Připadá mi, že se snažíte tuto firmu tak nějak omlouvat.
Já s nimi nemám nic společného ale soused se s nimi dost trápí. Má od nich TČ a FVE. Jako věci, že špatně spočítají osazení panelů na střeše a při montáži zjistí, že se tam nevejdou? Nakřivo namontované baterky? Stále chybějící kabeláž když vše mělo být hotovo někdy v listopadu? Pojistný tlakový ventil oddělený od aku nádrže uzavíracím ventilem? A spousta dalšího....
Pracuje to dobre jenom ta firma je v ..
Firma Energetický holding Malina Group nedodržela vůbec nic, pouze vybrali zálohu a následujícího 3/4 roku se neozvali, nic nedodali, na odstoupení od smlouvy nereagovali. Jedná se o jeden velký podvod. Zde přidávám jména a adresy všech osob, které se kdy podíleli na vedení této společnosti a to ať ve společnosti na kterou Malina navázala až do současné doby, třeba si s lidmi které podvedli rádi popovídají u sebe doma.
Jan Urban, nar. 11.10. 1983, bytem Vlkova 507/16, Praha 3 a druhá adresa Jungmannova 747/28, Praha 1
Jáchym Bém, nar. 23.8.1990, syn exprimátora Prahy Pavla Béma, bytem Nobelova 811/1 Praha 6, Vokovice
Cyril Regner, nar. 17.11.1986, bytem Široká 37/7, Praha 1
Zdeněk Regner, nar. 7.2. 1947, bytem Široká 37/7, Praha 1
Mgr. Vladimíra Kraftová, nar. 19.9.1977, bytem Klánova 537/64, Praha 4, Hodkovičky
Mgr. Michal Kolman, nar. 31.5.1985, bytem Bubenská 328/25, Praha 7, Holešovice
Pavel Novotný, nar. 1.5.1993, bytem Za pivovarem 843, Lázně Bohdaneč
Petra Týmová, nar. 7.1.1980, bytem Dvořišťská 962, Praha 9, Kyje
Markéta Lušňáková, nar. 10.4.1990, bytem Severní 617, Šenov
Šárka Kůtová, nar. 22.10.1985, bytem Slámova 502, Prachatice
Dobrý den, je tu někdo, kdo má nainstalováno a vyrábí? Zajímalo by mě, zda vám střídač řve? FVE nemáme v technické místnosti, ale na verandě, takže je to stále slyšet a ruší to celý dům...Byl tu technik na kontrolu, ale během té hodinové návštěvy se střídač samozřejmě neprojevil. Sice říkal, že to může být vadný kus, ale závěr žádný. Kde máte větráky na střídači? Podle technika jsou dole, ale podle nás spíš nahoře....? Směrem dolů to určitě nevětrá, něco trochu nahoru, celá bedna je skoro pořád teplá...Další poznatek - 1/ máme baterii 10kWh - což by mělo akumulovat 10kWh, podle návodu se nemá nechat vybít pod 20% a nabít na 100% by se taky nemělo - tím je vlastně nabíjeno a vybíjeno max 8kWh. 2/ FVE 7,56kWp by měla dle OZ při plném slunečním svitu vyrábět cca 7,56 KWh. Nyní již byly dny, kdy slunko pěkně svítilo, ale naše max výroba byla asi 5kWh. Divné že? Upozornila jsem na to technika a ten připouští tyto problémy a že na tom pracují....
MC Marta Chládková @marta.chladkovaVětrák bude větrat asi z boku nahoru... Záleží na kterou světovou stranu máte nainstalované panely a jaký sklon. Dále je březen, 7,56kWh za přímého slunce vám to ještě asi vyrábět nebude, ale mělo by se k tomuto číslu blížit za jasného počasí. Já s 3,6kWp vyrobil v březnu max 21,60kWh/den, ale ani jeden den nebylo u nás úplně jasno...
Jděte k někomu jinému, najděte si jiného dodavatele , který provede montáž. Za 14dní to bude rok od sepsání smlouvy a FVE není v provozu. Tuto firmu NEDOPORUČUJI!!!!! O.Michl.
Smlouvu na TČ a FVE jsem podepsal 20.7.2022 a mám špatné zkušenosti. Komunikace s firmou je příšerná a pokud si nevystojíte frontu v call-centru, kde vám dvacetiletý kluk řekne že si to poznamená, tak se nic neděje....
Já měl objednané čerpadlo a FVE, realizace nejpozději do 4.12.2022. Volal jsem, urgoval, pak přišla výzva k nápravě stavu, pak jsem vypověděl smlouvu před třemi týdny... No a včera jsem byl u právníka a poslali jsme předžalobní výzvu. Ani jednou jsem jim nestál za telefonát, e-mail, natož dopis.
FVE vypovím 23.3. (jsou tam jiné lhůty v harmonogramu) a pak mají 14 dní na vrácení zálohy. Možná dojdeme až k žalobě. Je to dost peněz, které si vzali a vykašlali se na nás.
Těm co to mají instalované přeji, aby to nemuseli reklamovat nebo aby od Maliny něco nepotřebovali ... protože s nimi nebude nikdo mluvit. Myslím si, že po dokončení zakázek se firma rozpadne a zmizí v propadlišti dějin.
FR Filip Ryjacek @filip.ryjacekTak v propadlišti dějin asi skončí velmi brzo... poslední možnost jak se s nimi spojit byla telefonní linka, která už dnes také nefungovala,...po dvou minutách vám volání vyvěsí...
Rozhodně nedoporučuji, 3.5 měsíce od namontování FVE s akumulací. Nejsou schopni dokončit, chybí zemnící tyče, el. revize a úplné zprovoznění + výměna elektroměru. Každý týden bezvýsledně urguji dokončení. Komponenty FVE se zdají dobré, bez závad. Zatím neoficiální zkušební ostrovní provoz. Velké sklamání.
VH Václav Hájek @vaclav.hajekTo jsme na tom úplně stejně.
Až na to zemnení, po třech měsících urgencí (tyče zatlučené do poloviny) jsem to nechal dodělat svému elektrikáři. Ale revize, výměna elektroměr a předání do užívání taky chybí. A nejhorší je že nekomunikujou....
Když si přečtete všechny ty recenze, které firma Malina a další podobní mají. Asi bych příliš neřešil kvalitu komponent a spíše se podobným firmám vyhnul.
Objednaná FVE namontovaná cca po 9 měsících, montáž provádí ukrajinští dělníci, kteří nemluvý česky a je problém se s nimy domluvit. Dle smlouvy se měli ohlásit 14 dní předem před montáží, aby bylo možné vše připravit. Ozvali se den předem a druhý den přijeli na montáž, ta trvala dva dny. Bohužel se jednalo pouze o montáž panelů na střechu a zavěšení střídače a baterií na zeď. Propojení komponent mezi sebou a zapojení do rozvaděče musí provés elektrikář který s nimi nejezdí. Ani po 3 měsících od instalce stále nejsou komponenty propojené a elektrikář se neohlásil. Takže cca po roce stále není elektrárna funkční. Jeden z montérů který trochu česky uměl přiznal, že mají na rok 2023 nasmlouváno už přes 6 tisíc zakázek a že absolutně nestíhají. Na infolinku jsem se dovolal a bylo mi řečeno, že nemají elektrikáře pro jihočeský kraj, který je schopný propojení udělat. Malinu v žádném případě nedoporučuji. Samozřejmě ve smlouvě Malina nemá žádné sankce při nedodržení termínů.
NEDOPURUČUJI!!!!! S touto firmou si nikdo nezačínejte!!!!!! Za dva měsíce to bude rok po podepsání smlouvy o FVE. Zároveň to jsou dva měsíce po revizi. Dodnes nikdo nepřišel na opravu závad , které zjistil revizák. Měli vše mít hotovo na přelomu září a října 2022. Je sice vše se zpožděním namontováno, připevněno, ale firma se mnou NEKOMUNIKUJE!!!!! Když zadám mejlový požadavek, kdy předají zakázku k užívání, tak obecné BLA, BLA, BLA.
NEDOPURUČUJI!!!!! S touto firmou si nikdo nezačínejte!!!!!! Za dva měsíce to bude rok po podepsání smlouvy o FVE. Zároveň to jsou dva měsíce po revizi. Dodnes nikdo nepřišel na opravu závad , které zjistil revizák. Měli vše mít hotovo na přelomu září a října 2022. Je sice vše se zpožděním namontováno, připevněno, ale firma se mnou NEKOMUNIKUJE!!!!! Když zadám mejlový požadavek, kdy předají zakázku k užívání, tak obecné BLA, BLA, BLA.
Montáž čerpadla a FVE měla proběhnout nejpozději 1.12.2022. Kdybych jim nevolal, tak se neozvou a dělají mrtvé brouky. V call-centru jsou nějací brigádníci, co nic neví. Už jsem poslal výzvu k nápravě stavu a mají na to čas někdy do 15.2.2023, jinak chci vrátit peníze a objednávku zrušit. S takovými bych se nedomluvil po dobrém na ničem a už vidím ty případné reklamace...
FR Filip Ryjacek @filip.ryjacekDobrý den Filipe, jsme ve stejné situaci jako vy a chci se Vás zeptat, jak jste dopadl?
Přijeli vám namontovat nebo nekomunikují?
Děkuji za odpověď
Četl jsem recenze na všech možných fórech i skupinách na FB, soudím na základě zkušeností ostatních, které sdílely a některé bych bral s rezervou. Všechno se to točí kolem komunikace a termínů. Ano, komunikace by vždycky mohla být lepší, to určitě. Co jsem koukal, je to mladá firma a předpokládám, že zaměstnanci se tam ještě protočí. Termíny bych řekl, že ne všechny dokážou ovlivnit. Hodně lidí čeká na revizního technika a napojení ČEZem – tak jelikož obě věci ČEZ zařizuje a ne Malina, tak bych jí to za zlé úplně neměl. Pokud máte namontováno, sice třeba o 2 měsíce po termínu, Malina splnila všechno, co mohla. ČEZu konkuruje, tak bych možná spíš urgoval v tomhle ohledu ČEZ a neházel špínu na Malinu. Nechci jí nijak obhajovat, to vůbec ne, obzvlášť když všude propagují nejrychlejší instalaci v ČR, do 6ti měsíců a průměr z recenzí je tak 8 měsíců až 10(?). Já to s Malinou zkusil, jsem na začátku a uvidíme jak to půjde. Určitě chci využít toho, co teď všude propagujou, to Šetřím s Malinou. To mi přijde dost fér kompenzace, kterou by letadlo (jak se taky často objevuje) rozhodně nerozjelo. Trpělivost a nervy na to snad mám a zatím mohu doporučit, rychlost a kvalita komunikace byla dobrá.
FN Filip Nesměrád @filip.nesmeradTak to vám přeji teda pevné nervy. Pokuď jste četl všechny příspěvky i ode mě tak pokračuji v tom co jsem již napsal a jen stručně zopakuji...vystřídali se tady tři montážní party, z toho až v té třetí uměl jeden montér česky, každá skupina opravovala po partě předešlé a celkem zásadní věci v instalaci jak už bylo v předešlých příspěvcích napsáno a dále, praktický jedná z montážních skupin zrušila tz. odpojili od sítě a nejen ze sítě, ale i z rozvodné skříně jističe přímotopů a centrálního termostatu, až se to jakž takž dalo do hromady, se dalších 7 týdnů čekalo na revizního technika ( jak opravy tak technik po x telefonních a e-mailových urgencích), který zjistil, že je to špatně a že by to distributor FVE takto nepřipojil do sítě. Závadu nahlásil na centrále a zase se už dva týdny čeká na to až se někdo ozve a potvrdí termín kdy přijde čtvrtá parta "Hic "aby opravila závady co nahlásil revizní technik, pak se musí zase čekat až se dostavi revizní technik a pokuď to bude v pořádku musí vystavit revizní zprávu a až pak by měl přijít na řadu distributor...Je to neskutečné diletanstvi, jinak řečeno...prostě to neumí.
A ještě vážený pane, pokuď dáte firmě zálohu cca 250 tisíc a ta tuto zálohu uloží do banky na 6% úrok... šest měsíců profituje z úroků (+ 6375,-) a pak za každý další měsíc zpoždění ( "Šetřím s Malinou") si bude moci vám přispět i částkou úroku 1062,-/ měsíc z vaší zálohy, aniž by o něco přišla...
Pro nás firma Malina Group je neseriózní firmou, firmou neskutečných amatéru s nepravdivou bombastickou reklamou
Tak za mne jako firmu nedoporučuji.
Smlouva podepsána koncem Května 22 zaplaceno 30.5.22.
Zpracování energetické studie a projektu 19.7.22 (měsíc po termínu)
Podání žádostí distributorovi 22.8.22 (víc jak měsíc po termínu)
Podání žádostí o dotace 17.8.22 (víc jak měsíc po termínu)
Vše až po nekolikanásobném urgování přez zákaznickou linku.
Instalace panelů (po urgování že na střechu v zimně asi nikdo nepoleze) 8.11.22
Přišli dva pracovníci s chabou komunikací v ČJ. na druhý den jsem k nim vylezl na střechu a nestíhal jsem se divit. Kabely položené pod taškami bez chráničky, skříplé mezi taškami. Háky na uchycení konstrukce krátké, takže nešlo vyskládat tašky zpátky tak to nechali s odskoky s tím že předse to bude pod panelama a není to vidět. Stringy zapojené jinak než v projektu (nebojte se to bude fungovat). Volal jsem do Maliny že takhle tedy ne.
Tak jo pane mi to předěláme jen už nevolejte na firmu. ?????????
Takže další dva dny demontáž výměna hákú, předělání kabeláže .......
Stejně ty panely nejsou hezky srovnané ale s temahle se mi už natahovat nechtělo.
Instalace střídače, baterie a zapojení.
Kabely mezi HDR a místem pro střídač jsem si natahal sám stejně jako lišty v technické místnosti, pro jistotu že.. vždiť už to jenom zapojí..........
Termín potvrzen na 24.11.22
Termín změněn na 28.11.22
28mého v poledne volám do Maliny že čekám (čerpám dovolenou) a nikdo nepřijel. Dali mi číslo na elektrikáře ať se s ním domluvím... OK přijedu v pondělí 5.12. a stavím se ješte v pátek 2.12. to prohlédnout.... Jé, vy tady nemáte namontovaný střídač ani baterii, to já sám nedám... to měli namontovat střechaři....
Tak o víkendu jsem si střídač i baterii namotoval na zeď a čekal na pondělní monáž.
5.12. začátek instalace odpoledne....
6.12. příjezd v poledne ------ chybí materiál (chrániče......) ale zapojuje co jde..
8.12. příjezd v 11:30 pak 14:00 až 16:00 přestávka konec ve 20:00
9.12. SMS přijedu až ve 12:00 - příhod až po 16te
11.12 domluveno na ráno, příjezd po 11:30
17.12. domluveno 14-15ta, příjezd v 18:00
19.12. domluveno dodělání "zemnících tyčí".... v 15:19 SMS. nepřijedu, ať si to dodělají střechaři........
......CO TO JE TOTO.....
že jsem několik dnu doma nikoho nezajima....
Takhle to funguje
PS: Instalace Tepelného čerpadla je podobný příběh......
Doplnění:
13.1.2023 Druhá výzva k plnění ze smlouvy o dílo. (písemně)
31.1.2023 Třetí výzva k plnění ze smlouvy o dílo. (písemně)
Mezitím asi 20 telefonátů
Do dnes 21.2. se nikdo neozval s termínem dodělávky (zbývá dodělat zemící tyče)
MŠ Michal Štrbák @michal.strbakJak vše dopadlo?
Pozor na Malinu Holding jsou to podvodnici a rozjeli klasicke letadlo se zalohami. Nabiraji nasobne vice zakazek nez jsou schopni kdy zrealizovat a ted aby jim zakaznici neutikali a vybrali jeste vice zaloh vymysleli, ze jim budou platit kolik elektrarna vydela i kdyz neni nainstalovana. Zajimalo by me kolik set milionu hodlaji vybrat na zalohach nez s tim zmizi.
FN Franta Novak @franta.novak695Tak doufám, že jste to nahlásil na Policii. A osobně jste napaleny zákazník, nebo firma, co teď nemůže najít zákazníky?
Jak se ten Malina jmenuje křestním jménem? Nezačíná to náhodou na "M"?
HM Harry Minduton @harry.mindutonTo je jméno firmy, vlastníci se jmenují jinak. Myslím že: Urban a Bém
Smlouva byla podepsána obratem, zaplatili jsme druhý den a už jen čekali až uplyne termín pro instalaci. Nic se nedělo...Týden před koncem lhůty pro instalaci jsme volali, kdy že tedy dorazí - obratem nám poslali termín na příští týden - HURRÁÁ. Den před plánovanou instalací zavolali, že nejsou držáky na střechu, další termín se po mnoha urgencích posunul o měsíc, tím pádem i nesplnění termínu dle podepsané smlouvy! Pak dorazila montážní firma - zahraniční dělníci, to by až tak nevadilo, pokud by nám neřekli, že stejně nevezou kompletní dodávku. Dodání rozvaděčů trvalo další měsíc. Přijel další technik, který vše doinstaloval, nafotil a my čekali na termín revizního technika, což mělo být do 14 dnů. Po uplynutí této doby jsme volali na infolinku, kdy dorazí a bylo oznámeno, že chybí nějaké fotky pro schválení. Po ostré konzultaci poslali další dva techniky, kteří už češtinu neřešili vůbec, ale dorazili hned další den. To, že si musíme zajistit vždy dovolenou, nikdo na firmě neřeší! Technici dorazili a nechápali, co mají dělat - prostě marný výjezd. Odmontovali všechny kryty, vše nafotili, přidali další "nezbytné" chráničky a čekali jsme na schválení revize. V dalších 14 dnech jsme urgovali, jak to vypadá, bylo slíbeno, že bude přidělen revizní technik co nejdříve. V pátek dopoledne bylo slíbeno, že během odpoledne zavolají, místo toho dorazil email, že servisní technik vážně onemocněl a hledají náhradu. Tak jak dál? Až někdy dorazí technik, pak se bude čekat ještě na výměnu hodin od ČEZ!
Malina - nikdy více !!!! Smlouvu s nimi už bychom nepodepsali....
Dobrý den, taky mi zpracovali CN.Po přečtení Vašich příspěvků se nabízí otázka.Znáte někdo seriozní firmu, na kterou bych se mohl obrátit?Předem děkuji za tipy.
JJ Josef Jaroš @josef.jaros784Situace na trhu může být jiná než na jaře, kdy jsem to řešil já, ale tehdy jsem seriózní firmu, která by byla schopna dodat řešení dle mých požadavků, nenašel, a jednání Maliny mi přišlo férové. Svým způsobem jsem rád, že už to nemusím řešit, že mi snad tento týden dokončí instalaci a budu jen čekat na revizi a připojení ČEZem.
Dobrý den, jsem jeden z těch, kdo má uzavřeno u Maliny, behem cca 2 týdnů mě čeká instalace. Když jsem vybíral někdy v dubnu, tak byla situace katastrofální. Na základě recenzi jsem vyřadil Schlieger a ČEZ. Už jsem byl prakticky rozhodnut pro nejdražší nabídku, líbil se mi jejich systém, i zde mají dobré reference, ale pak mi prodejce řekl informace, na základě kterých jsem do toho nešel - Fve neumí sama fungovat, pokud nejde proud, a pak při výpadku proudu se musí ručně přepnout na baterii, a odtud v tomto režimu dá max. cca 10% kapacity., a střídač max 3,3 na fázi. Takže jsem vybral Malinu, se silnějším stridacem, 6 na fázi. A tento střídač je prý důvodem zpoždění, které je nyní cca 2 měsíce. Dám vědět, jak dopadla montáž.
PP Petr Pacholík @petr.pacholikTěch 6kW bude ale jen na 1fázi.
Malina Group porušuje Smlouvu a má situaci, kdy neplní ošetřenou ve svém Reklamačním řádu. Navíc porušuje i NOZ: Smlouva o dílo se řídí zejména § 2586 a násl. občanského zákoníku. Dle § 2604 stejného zákona je dílo provedeno ve chvíli, kdy je dokončeno a předáno.
Podstatným porušením smlouvy je situace, kdy je pro jednu smluvní stranu znehodnocen celý smluvní vztah. Kdyby poškozená smluvní strana byla tušila, že k takovému porušení smlouvy dojde, vůbec by smlouvu neuzavírala (a tato skutečnost je druhé smluvní straně známá nebo by být měla). ……..
Jedním z řešení může být odstoupení od smlouvy v případě, že by dílo nebylo dodané v ujednaném množství, ve sjednané jakosti či provedení, bez nutných dokladů, a nemohlo by tak sloužit účelu, ke kterému bylo zamýšleno. Zákazník by mohl stejně tak požadovat i slevu z ceny díla......
RZ Radka Zelená @radka.zelenaJak to u vás vypadá? Už si vyrábíte?
Je to odnož firmy Schlieger, která je nejhorším podvodníkem v oblasti TČ a FVE. Něco jako energošmejdi. Kdo můžete, zruště smlouvy a odstupte od nich. Kdo už nemůže, hodně zdaru a štěstí. K do o těchto dvou firmách uvažuje, nedělejte to, Ušetříte si cca 500 tisíc. Chápu, že mají marketing narvaný všude a skáče to na Vás i při odpočinku na toaletě, ale odolejte...
ohledně pokuty : REKLAMAČNÍ A ZÁRUČNÍ ŘÁD bod 2.4.
Firma Malina Group ... tak čím začít...termín instalace dodrželi. Montážní skupina Ukrajinců, kde nikdo neuměl česky přijela do 4 měsíců, začalo to instalaci panelu, kde podle projektu mělo být 7kusů na východní straně, ale vešlo tam jen pět, zbývající 2 po schválení z firmy přesunuli na stranu západní, instalace...střídač umístili 10 cm pod stropem, což jak tvrdili mělo být v pořádku. Po zjištění, že střídač musí být umístěn min. 30cm pod stropem aby se nepřehříval a naši reklamaci, Malina Grup přistoupil na to, že to je špatně a za týden přijela jiná skupina Ukrajinců, kde zase nikdo neuměl česky, systém i s bateriemi přestavěla, ale nevěděla kde namontovat back up a že to přijede namontovat někdo jiný a odjela. Po tel. dotazu na online lince kdy dílo dokončí napřed udiv, že není back up namontován, pak ujištění, že se s termínem ozvou. Za týden telefonujeme...odpověď nevíme kdy přijedeme, další týden to samé. Tento týden začátek týdne to obvykle nevíme, ozveme se .. .včera po zapnutí topení bylo zjištěno, že nejdou zásuvky k přimotopům, tz. že v rozvodné skříni s největší pravděpodobnosti něco přehodili nebo poškodili a tak byla reakce na online lince hodně emotivní s požadavkem aby konečně přijel někdo co rozumí česky a celou věc dál do pořádku. Bylo přislíbeno 4.10., tak uvidíme co nás ještě čeká něž se FVE uvede do provozu...
Malina group je firma mladá, nezkušená, velmi ambiciozní, s velmi dobrým marketingem. Moje zkušenosti s ní jsou hrozné. Jediné, co šlo hodně rychle, bylo podepsání smlouvy podepřené spoustou chvály a slibů. Ač smlouva podepsána a zaplacena záloha začátkem ledna, dodnes (11.9.) není FVE funkční. Chybí revize a připojení k distribuční síti - 8 měsíců od podpisu smlouvy. Z naší strany nebyl žádný problém, nenastaly žádné technické problémy, ze strany Malina group se naopak nepovedlo dodržet vůbec nic. V době podpisu smlouvy slibovali realizaci do 4 měsíců, dnes to posunuli na 6 měsíců a nabízí k podpisu nové smlouvy baterii za 30 000,- zdarma. Instalaci a připojení HDO prováděly party Ukrajinců neschopné domluvit se česky. Na maily firma nereaguje vůbec, na kontaktní telefon. číslo také nemá smysl volat, protože lidé na linkách nic nevědí, nezařídí a ještě jsou arogantní. Takže, pokud uvažujete o FVE, v žádném případě Malina group. Rozhodně NEDOPORUČUJI!!!!
Dobrý den. Smlouvu s firmou Malina group jsem podepsal v polovině Února letošního roku. Aktuálně již sedmý! týden čekám až se mi ozve revizní technik s termínem na provedení revize. iX-krát urgováno a reklamováno a věřte mi, že to manželka umí podat :o).Ve smlouvě v harmonogramu prací má Malina group na revizi stanovenou lhůtu do 14-ti dnů!. Co dodat snad se někdy dočkáme. Zkušenosti s jejich " montážníky" je na dlouhé povídání. U mě tedy Malina group neobstála. Nedoporučuji.
MŠ Milan Štumpa @mechanickMaji ve smlouve pokutu za opozdeni???
Nevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení
Přihlášení
nebo se přihlaste emailem
Nemáte účet?
Vypadá to, že nejste přihlášen
Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.
Technická podpora
Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.